16 ΜΑΡΤΗ 2019

Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά, μπροστά στην 9η Συνδιάσκεψη

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά στα πλαίσια των πανελλαδικών εκδηλώσεων μπροστά στην 9η Συνδιάσκεψη. Σε μια εποχή που ο τοπικός τύπος είναι γεμάτος με τις προεκλογικές εκδηλώσεις και υποσχέσεις των υποψήφιων δημάρχων, περιφερειαρχών κάθε απόχρωσης, η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) ήταν κόντρα στο κλίμα που θέλουν να επιβάλλουν. Αρκετές δεκάδες φίλοι και σύντροφοι παρακολούθησαν την εισήγηση και τη συζήτηση που ακολούθησε.

Στην εισήγηση ο ομιλητής ανέλυσε τη διεθνή κατάσταση και τους κινδύνους που αναδεικνύονται απ’ την έξαρση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, Ρωσίας. Κατέδειξε το πόσο σωστή ήταν και είναι η θέση του ΚΚΕ(μ-λ) για το ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενωμένη «Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως και η μη συμμετοχή της οργάνωσης στις ευρωεκλογές. Ανάδειξε πόσο αναγκαίο είναι για το λαό μας και τους γύρω λαούς η οικοδόμηση αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού μετώπου και σ’ αυτή την κατεύθυνση θέλει το ΚΚΕ(μ-λ) να συμβάλλει.

Όπως τονίστηκε η οργάνωσή μας θέλει και με την 9η Συνδιάσκεψη να αναδείξει και να συμβάλλει στην υπεράσπιση του μοναδικού δρόμου για το λαό που είναι η μαζική αγωνιστική αντίσταση στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τη μερική απασχόληση, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την φασιστικοποίηση, την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες και τις συνδιαχειριστικές λογικές και πρακτικές που τόσο υπηρετούν και ενισχύουν οι άλλες δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά. Μέσα απ’ αυτούς τους αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης οικοδομείται το Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης των εργαζομένων και του λαού, ανοίγει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε στην απαραίτητη προϋπόθεση της συγκρότησης της εργατικής τάξης σαν τάξη για τον εαυτό της, της συγκρότησης των μετώπων πάλης του λαού μας, που δεν μπορεί να γίνουν παρά μόνο μέσα στους αγώνες και την πάλη για όλα αυτά που δικαιούνται η εργατική τάξη και ο λαός μας. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr