16 ΓΕΝΑΡΗ 2020

Εκδήλωση - συζήτηση στην Αθήνα

Ιράκ, Ουκρανία,  Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Παλαιστίνη, Υεμένη… Ποιος έχει σειρά;

Ελληνοτουρκικές οξύνσεις με φόντο την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και τους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Μόνο η κοινή πάλη των λαών μπορεί να βάλει φραγμό στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ του ΚΚΕ(μ-λ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΓΕΝΑΡΗ, 6.30 μμ, ΑΣΟΕΕ

Μπαρουταποθήκη η περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Πεδίο σύγκρουσης των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων. Επιδιώξεις που μεταφράζονται σε λουτρά αίματος των λαών, σε καραβιές προσφύγων, σε διαλύσεις χωρών.

Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, διαθέτοντας την πιο δολοφονική στρατιωτική μηχανή του πλανήτη, για να στριμώξουν τους άλλους ιμπεριαλιστές (και πάνω από όλους τη Ρωσία) δυναμώνουν συνεχώς τις φιτιλιές και τελικά τη φωτιά του πολέμου στην περιοχή.

Ο κλοιός σφίγγει όλο και πιο κοντά στη χώρα μας. Η αστική της τάξη παίζει –έως γελοίας υπερβολής- το χαρτί του καλού παιδιού στους αμερικάνους και παραχωρεί ολόκληρη τη χώρα για να γίνει μια τεράστια αμερικανονατοϊκή βάση απ’ όπου θα να εξορμούν τα υπερόπλα των δολοφόνων. Η τούρκικη αστική τάξη παίζει το χαρτί του άτακτου  παιδιού. Εισβάλλει στη Συρία, απειλεί με επέμβαση στη Λιβύη απειλεί για αλλαγές συνόρων. Και οι δύο επιζητούν -η καθεμιά με τον τρόπο της- την αναγνώριση από τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, ρόλου στην περιοχή.

Και οι δύο στάσεις είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, του τυχοδιωκτισμού που φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο πολέμου και σφαγιασμού των λαών των δύο χωρών.

Οι μόνοι που μπορούν να αποτρέψουν την πορεία προς τον όλεθρο είναι οι λαοί. Οι κοινοί τους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστές - εμπρηστές του πολέμου, οι κοινοί αγώνες ενάντια στις αμερικάνικες βάσεις, οι αγώνες ενάντια στις αντιδραστικές άρχουσες τάξεις, οι αγώνες ενάντια στην πολιτική του πολέμου, της εξάρτησης, του εθνικισμού.

Με τις παραπάνω σκέψεις, η οργάνωσή μας πραγματοποιεί τη Δευτέρα 27 Γενάρη στις 6.30 εκδήλωση – συζήτηση στην ΑΣΟΕΕ.

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr