16 ΓΕΝΑΡΗ 2020

Εκδήλωση - συζήτηση στα Χανιά

«Ελληνοτουρκικά – Νέα συμφωνία για βάσεις - Πολεμικοί κίνδυνοι»

Τρίτη 21 Γενάρη στις 7.00 μ.μ.  Εργατικό Κέντρο

Καθημερινά οι εξελίξεις αποκαλύπτουν στον καθένα πως οι πολεμικοί κίνδυνοι όχι μόνο είναι μεγάλοι και υπαρκτοί, μα όσο περνά ο καιρός η απειλή, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, ενισχύεται.  

Μεγάλη η ανάγκη για την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να αντιληφθούν ποια τοποθέτηση και ποια στάση αρμόζει στα συμφέροντά τους.  Ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας- Τουρκίας οξύνεται, αμβλύνεται και αξιοποιείται στο πλαίσιο του ακόμη πιο επικίνδυνου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού των μεγάλων παιχτών. Το μόνο που μένει στους λαούς, στις δύο όχθες του Αιγαίου, είναι δίπλα στη φτώχεια τους, χρέωση με δις για νέα όπλα, θανατηφόρες βάσεις, επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις και φασιστικοποίηση με βάση τον εθνικισμό που καλλιεργούν και  αξιοποιούν οι αστικές τάξεις για να ενισχύσουν την αντιλαϊκή τους επίθεση.

Χαίρεται η κυβέρνηση και θέλει μόνιμα πυρηνοκίνητα υποβρύχια στον κόλπο της Σούδας! ενώ από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ το αστικό πολιτικό προσωπικό στο σύνολό του καμαρώνει για το γεγονός ότι η χώρα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ τώρα με ενίσχυση της βάσης της Σούδας, με νέες βάσεις αλλά και με πυρηνικά. Βολές- ασκήσεις και εκκωφαντικοί κρότοι πάνω από τα Χανιά είναι ήδη μια πραγματικότητα που κλιμακώνεται συνεχώς και μας καλούν να την αποδεχτούμε. Ο υπουργός άμυνας προκλητικά και επαίσχυντα δήλωσε πως πρέπει να ξαναδώσουμε και το αίμα μας για τις ΗΠΑ, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης συντάχθηκε με την γκανγκστερική τρομοκρατική ενέργεια κατά του Ιράν των ΗΠΑ όσο κανένας ηγέτης άλλης   χώρας. Δεν είναι υπερβολή ούτε κινδυνολογία, είναι γεγονός ότι η χώρα μας, χάριν υπηρέτησης της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, βρίσκεται απέναντι αν δε γίνεται στόχος της ΡΩΣΙΑΣ ακόμη και του ΙΡΑΝ, όπως φάνηκε από το διάβημά του. Γενικότερα ο τυχοδιωκτισμός της αστικής τάξης μπλέκει πιο επικίνδυνα από ποτέ τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, αφού χαρακτηρίζεται πλέον επίσημα σε χώρα πρώτης γραμμής για τις ΗΠΑ και απ’ άκρη σ’ άκρη μετατρέπεται σε βάση των πολεμικών τους εξορμήσεων.  

Είναι ξεκάθαρο πως οι επιλογές και αυτής της κυβέρνησης για λογαριασμό μιας χούφτας πλουτοκρατών που διεκδικούν ρόλους και μπίζνες στην περιοχή, μας  μπλέκουν σε υπαρκτούς πολεμικούς κινδύνους. Καμιά αυταπάτη δε δικαιολογείται, και ας μη ξεχνάμε πως όταν οι ιμπεριαλιστές μιλούν για ειρήνη ετοιμάζουν τον επόμενο ίσως και  πιο μεγάλο πόλεμο. Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να τους φράξει το δρόμο!. Στη Γαλλία, τη Χιλή, την Ινδία και σε μια σειρά άλλες χώρες οι λαοί αντιστέκονται στην επελαύνουσα βαρβαρότητα κεφαλαίου – ιμπεριαλιστών.

Να συμβάλλουμε στην ανατροπή του κλίματος φόβου και απελπισίας που αδρανοποιεί και περιθωριοποιεί  τις λαϊκές δυνάμεις. Οι αρνητικοί συσχετισμοί διαφοροποιούνται στο δρόμο του αγώνα. Κοινή δράση- Αντίσταση ενάντια στον πόλεμο και Αγώνας  για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας, είναι ο δρόμος για τις λαϊκές δυνάμεις.  

Οργάνωση  Χανίων ΚΚΕ(μ-λ)       Χανιά  14-1-2020

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ