29 ΑΠΡΙΛΗ 2018

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, του ΣΕΚΕ το Νοέμβρη του 1918 που μετεξελίχθηκε στο ΚΚΕ το 1924, η οργάνωση της Αθήνας του ΚΚΕ(μ-λ) πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης και τιμής στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στη Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 από τους γερμανούς ναζί κατακτητές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στη πλατεία της Καισαριανής και με πορεία κατευθήνηθηκε στο χώρο μπροστά από το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης. Εκεί πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τις σ. Κ. Ζουλούμη και Ε. Βλαχοπούλου εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ) καθώς και Τούρκου συντρόφου εκ μέρους του TKP/ML. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και συναγωνιστές από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν».

Οι ομιλίες έκλεισαν με τη Διεθνή και η εκδήλωση συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο χώρο της εκτέλεσης όπου κατέθεσαν στεφάνια του ΚΚΕ(μ-λ) και το TKP/ML σε κλίμα ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτησης. Η όλη εκδήλωση συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Μουσείο.

Οι ομιλίες του ΚΚΕ(μ-λ) δημοσιεύουνται εδώ και εδώ.

 

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο