21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Ζακ: Το σύστημά τους δολοφονεί, στους λαϊκούς αγώνες η απάντηση!

(η παρακάτω ανακοίνωση μοιράστηκε στη συγκέντρωση στις 20/9)

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που συνέβη μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το φρικτό λιντσάρισμα και η δολοφονία του Ζακ συγκλόνισαν και εξακολουθούν να γεμίζουν με οργή κάθε προοδευτικό άνθρωπο που συνειδητοποιεί πως το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνει αυτό το σάπιο σύστημα για μας, δε μας χωράει. Η δολοφονική πολιτική αυτού του συστήματος είναι που έδωσε χώρο στα ανθρωπόμορφα τέρατα που σκότωσαν τον Ζακ, με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας, όπως δίνει χώρο στους φασίστες και στα κάθε λογής τσιράκια του, ώστε να επιτίθενται απέναντι στον «εχθρό λαό» και στη νεολαία.

Η ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης στοχοποιεί όσους το ίδιο το σύστημα έχει φροντίσει να περιθωριοποιήσει και τροφοδοτεί την εκδήλωση φασιστικών και ρατσιστικών πρακτικών και αντιλήψεων. Όσοι θεωρούνται πιο ευάλωτοι είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο. Ο Ζακ στοχοποιήθηκε ως χρήστης ναρκωτικών και ως ομοφυλόφιλος και δεν είναι ο μόνος. Δεκάδες γυναίκες καθημερινά, βιώνουν την αγριότητα αυτού του συστήματος και της καθεστωτικής προπαγάνδας του, που τις παρουσιάζει ως το αδύναμο φύλο. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δέχονται το φασιστικό δηλητήριο και πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή τις συνέπειες της πολιτικής που γεννά τον πόλεμο και κομματιάζει λαούς. Η πολιτική αυτή όμως, έχει πρώτα και κύρια ταξικό πρόσημο. Στοχοποιεί όσους ανήκουν στις κατώτερες τάξεις και στα πιο φτωχά και εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Το παράδειγμα το δίνει άλλωστε, η μητρόπολη του καπιταλισμού, όπου η πρόσφατη δολοφονία του Τζωρτζ Φλόυντ και δεκάδων ακόμη αφροαμερικάνων, επιβεβαιώνει πως στο καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα κανένας φτωχός και κατατρεγμένος δεν μπορεί να ανασάνει!

Ο λαός όμως ασφυκτιεί μέσα σ’ αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο! Γι΄ αυτό και προσπαθούν να καταστείλουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης του. Γι΄ αυτό, στοχοποιούν και τρομοκρατούν αγωνιστές, φακελώνουν σωματεία και πολιτικές οργανώσεις, διώκουν διαδηλωτές και χτυπάνε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η ψήφιση του νόμου για τις «δημόσιες συναθροίσεις» που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ και ουσιαστικά απαγορεύει το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, αποτελεί αντιδραστική τομή και ενίσχυση αυτής της κατεύθυνσης.

Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να θωρακιστούν απέναντι στον εχθρό λαό και στη δίκαιη οργή του που ζητά διέξοδο!

Αξιοποιούν ακόμη και την πανδημία για να εντείνουν την πολιτική της καταστολής και της φασιστικοποίησης, την ίδια ώρα που μας έχουν αφήσει εντελώς εκτεθειμένους απέναντι στον υγειονομικό κίνδυνο! Ενισχύουν τις αστυνομικές δυνάμεις, μοιράζουν εκατομμύρια στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ από την άλλη, δεν ενίσχυσαν ούτε στο ελάχιστο το ξεδοντιασμένο σύστημα περίθαλψης και αφήνουν το λαό στην τύχη του. Κατηγορούν την «ανεύθυνη νεολαία» και το λαό που τάχα δεν έχουν ατομική ευθύνη, την ίδια ώρα που στους χώρους δουλειάς οι εργοδότες δεν παρέχουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης στους εργαζόμενους, στα σχολεία οι μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες- κλουβιά και στα ΜΜΜ τα δρομολόγια παραμένουν ελάχιστα.

Η πολιτική τους είναι δολοφονική! Μας θεωρούν αναλώσιμους και δε διστάζουν να το αποδείξουν με κάθε ευκαιρία!

Προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις λαϊκές συνειδήσεις και δίνουν τροφή στο τέρας του ρατσισμού και του φασισμού για να συνεχίσουν την άγρια εκμετάλλευσή τους εις βάρος μας.

Να μην το επιτρέψουμε! Κάθε προοδευτικός άνθρωπος, εργαζόμενος, νεολαίος πρέπει να εναντιωθεί σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική! Για τον Ζακ, για τον Παύλο, για τον Αλέξη… Για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα της δολοφονικής πολιτικής αυτού του συστήματος. Να βγούμε μαζικά στο δρόμο και να δώσουμε τον αγώνα μας κόντρα στο σύστημα και τα όργανά του!

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο