14 ΙΟΥΝΗ 2019

Διαγνωστικά κέντρα: Περισσότερα κέρδη για τους ιδιώτες, μεγαλύτερη ομηρία για το λαό

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

• Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο βγήκαν στην επιφάνεια τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας-Περίθαλψης-Πρόνοιας. Η απόφαση των ιδιοκτητών ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων να κλείσουν τα κέντρα αυτά επ’ αόριστο –ξεκινώντας από τη Δευτέρα 10/6– προκειμένου να παζαρέψουν με την κυβέρνηση καλύτερους όρους πληρωμής τους, ανέδειξε το μέγεθος της εμπορευματοποίησης που έχει επέλθει στο χώρο της ιατρικής διάγνωσης, αλλά και το μέγεθος της ομηρίας στην οποία βρίσκονται λαός και εργαζόμενοι.

Την ώρα που συνεχίζεται η υποβάθμιση των κρατικών νοσοκομείων, αυξάνονται τραγικά οι ελλείψεις τους σε στοιχειώδη εξοπλισμό και σε νοσηλευτικό προσωπικό, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πολλαπλασιάζονται και τα κέρδη των ιδιωτών αυξάνονται. Με τις ευλογίες των ντόπιων κυβερνήσεων και όλων των αστικών κομμάτων, ο λαός αναγκάζεται να στραφεί στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το γεγονός ότι το 70-90% των διαγνωστικών εξετάσεων γίνεται πλέον σε ιδιωτικά κέντρα αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για ένα λαό που υποφέρει οικονομικά. Αποδεικνύει το μέγεθος της ομηρίας στην οποία τον έχουν οδηγήσει οι πολιτικές των ντόπιων κυβερνήσεων, αλλά και όπλο στα χέρια των ιδιωτών για να απαιτήσουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.

• Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η συγκεκριμένη «κινητοποίηση» είναι ενδεικτικός: μεγαλύτερο –κατά 30 εκατ. ευρώ– κομμάτι της πίτας προς τους ιδιώτες, μειωμένα ποσά επιστροφής των ιδιωτών προς τον ΕΟΠΥΥ και υπόσχεση για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της δαπάνης που θα κατευθύνεται προς αυτούς. Με λίγα λόγια: μεγαλύτερα κέρδη για το ιδιωτικό κεφάλαιο, μεγαλύτερη απαξίωση των κρατικών νοσοκομείων, μεγαλύτερη επιβάρυνση του λαού. Μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπηρετούν και οι δύο πιστά την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Και μπορεί τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα να άνοιξαν ξανά, αλλά παράλληλα άνοιξε και η όρεξη των ιδιωτών για περισσότερα κέρδη, δηλαδή ένας νέος κύκλος λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος.

• Τα ιδιωτικά συμφέροντα κινητοποιούνται και αναμένουν καλύτερες μέρες. Απέναντί τους αλλά και απέναντι στις κυβερνήσεις και τις πολιτικές που τα στηρίζουν, ο λαός πρέπει να οργανωθεί και να διεκδικήσει ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

KKEμ-λ.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο