20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) ενάντια στην παρουσία του Πάιατ στο Στεφανοβίκειο

Ήρθε να ελέγξει ο πρέσβης των ΗΠΑ Πάιατ, τις νέες εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκειο και να παρακολουθήσει κοινή άσκηση στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης Ελλήνων και Αμερικάνων χειριστών. Μάλιστα τελείως ξεδιάντροπα δε φοβήθηκε να πει την αλήθεια. Ότι χρησιμοποιούν  τη χώρα προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή, σε μια προσπάθεια σφραγίσματος των Βαλκανίων από την επιρροή των αντιπάλων τους (κύρια της Ρωσίας)! Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι κοινές δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών ενισχύουν τη στενή συνεργασία τους και ενδυναμώνουν την παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη»!
Όσοι συνεχίζουν να αναμασάν την καραμέλα της «ομπρέλας προστασίας» του ΝΑΤΟ και του «ειρηνικού» χαρακτήρα της παρουσίας του, τους διαψεύδει  η ίδια η πραγματικότητα! Στόχος τους είναι η εμπλοκή της χώρας και του λαού στις πολεμικές εξορμήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η κοινή αυτή άσκηση λοιπόν περιελάμβανε όχι μόνο τη συνηθισμένη «διάσωση στρατιώτη» αλλά και βολές και κοινή άσκηση επέμβασης από αέρος.
Σίγουρα η παρουσία του δεν είχε μόνο αναγνωριστικό χαρακτήρα για τη νεοσύστατη βάση στο Στεφανοβίκειο. Αφού σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Πάιατ με τοπικούς βουλευτές και επιχειρηματίας για το ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση κομματιού του λιμανιού μέσω ΤΑΙΠΕΔ στους αμερικανονατοϊκούς και για μετατροπή του σε πλατφόρμα εξόρμησης των φονιάδων αντίστοιχη της Αλεξανδρούπολης.
Απέναντι στην παρουσία των φονιάδων των λαών, τη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο πολέμου και μαγνήτη ολέθρου, απέναντι στην εμπλοκή του λαού, της νεολαίας και της χώρας στις επεμβάσεις και τους πολέμους των αμερικανονατοϊκών, η Αριστερά οφείλει να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες της! Διότι δεν είναι ψέμα πως μέχρι τώρα αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις για πολλές δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα έχουν περάσει στα ψιλά.
Το ΚΚΕ(μ-λ), καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτήν την πολιτική που μόνο κινδύνους και δεινά συσσωρεύει και που υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον τους. Αντίθετα, έχουν ανάγκη και συμφέρον να παλέψουν ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης, του πολέμου και του εθνικισμού-φασισμού. Για να διώξουμε τις βάσεις του πολέμου και τους φονιάδες των λαών. Για να υπερασπιστούμε με τους αγώνες μας το δικαίωμα να ζούμε και να δουλεύουμε ειρηνικά, σε κλίμα συναδέλφωσης με τους γειτονικούς λαούς.
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο