18 ΑΠΡΙΛΗ 2015

Δελτίο τύπου για τις συλλήψεις αγωνιστών από την Τουρκία

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη σύλληψη τεσσάρων αγωνιστών από την Τουρκία από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία εισέβαλε πάνοπλη στα σπίτια τους.
Οι τρεις από τους αγωνιστές που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, γιατί στη δική τους διώκονται για τους δημοκρατικούς τους αγώνες, έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην χώρα μας και ο τέταρτος είναι γερμανός υπήκοος.
Σε βάρος τους εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία και κινδυνεύουν με άμεση απέλαση σε αυτές τις χώρες.
Οι συλλήψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρήσεων τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης των αγωνιστών από την Τουρκία, που έχουν εξαπολύσει εδώ κι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος.
Καλούμε οργανώσεις της Αριστεράς, συλλόγους και σωματεία, κάθε δημοκράτη και αγωνιστή να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τους Τούρκους αγωνιστές, να απαιτήσουν να μην απελαθούν στις χώρες όπου καταζητούνται, πολύ περισσότερο στη Τουρκία, και να τους δοθεί πολιτικό άσυλο.kkeml_gr

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr