13 ΜΑΗ 2019

Για τις δημοτικές εκλογές στο Βόλο

Η ελπίδα στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες
Δεν επιλέγουμε κανένα «σωτήρα» δήμαρχο.  Λευκό στις κάλπες των δημοτικών εκλογών.
Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές στον Βόλο έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που αφορά τον κοινό στόχο όλων των άλλων υποψήφιων «να φύγει ο Μπέος από την δημαρχία». Ένας στόχος που επηρεάζει ένα μεγάλο αριθμό εργαζόμενων και δημοκρατών πολιτών αλλά θέτει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο το ζήτημα των κεντρικών πολιτικών επιλογών και επικεντρώνεται στα πρόσωπα. Έτσι λοιπόν όλοι οι υποψήφιοι καταγγέλλουν τον τραμπουκισμό και το «νταηλίκι» του Μπέου αλλά δεν μας λένε , ιδιαίτερα αυτοί που στηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ αν ο σημερινός δήμαρχος εφάρμοσε αυτά τα 5 χρόνια «δική του πολιτική» στον Δήμο και βέβαια καμία αναφορά στο πώς «προέκυψε» στον Βόλο της εργατικής και δημοκρατικής παράδοσης.
Να το πούμε ξεκάθαρα ότι ο σημερινός δήμαρχος εφάρμοσε την πολιτική που εφαρμόζουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας στα πλαίσια του συστήματος. Αντεργατικές πολιτικές για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ιδιωτικοποιήσεις, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα έργα, παροχές στο κεφάλαιο σε βάρος των πολιτικών, εναρμόνιση με τις επιταγές της ΕΕ, έργα βιτρίνας σε βάρος έργων πραγματικής ανακούφισης. Ο σημερινός δήμαρχος Βόλου επιδίωξε την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού, ψήφισε την δημιουργία εργοστασίου για την παραγωγή «εναλλακτικών καυσίμων» (σκουπίδια και πλαστικό) για την τσιμεντοβιομηχανία (ΑΓΕΤ). Στην γενική αυτή πολιτική ο Μπέος πρόσθεσε και τα δικά του χαρακτηριστικά, τους τραμπουκισμούς μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, την ακροδεξιά και ρατσιστική ρητορική, την είσοδο των ΜΑΤ και «μπράβων» στο Δημαρχείο.
Μήπως όλα αυτά δεν είναι και κομμάτια της επίθεσης του συστήματος ενάντια στους εργάτες, τη νεολαία και όλον τον εργαζόμενο λαό ; Με αυτή την αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση ευθυγραμμίστηκε με συνέπεια η σημερινή δημοτική αρχή. Όσοι επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από τον Μπέο και να βάλουν ψεύτικα διλήμματα στους πολίτες, επιδιώκουν να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική με πιο «ευγενικό» πρόσωπο.
Ο σημερινός δήμαρχος Αχ. Μπέος δεν «έπεσε από τον ουρανό» αλλά είναι «ανθός» που «φύτρωσε» στο έδαφος της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, της καταστροφής του περιβάλλοντος, της υποβάθμισης της ζωής των εργατικών – λαϊκών συνοικιών. «Λιπάνθηκε» και δυνάμωσε από τις πολιτικές διαχείρισης, για δεκαετίες, στον δήμο Βόλου όλων των δυνάμεων που την ανέλαβαν , σε πολλούς συνδυασμούς (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ,ΚΚΕ, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ) δημιουργώντας ένα «τοπικό καθεστώς» στο οποίο εναλλάσσονταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές.Και ο ίδιος σήμερα δημιουργεί το δικό του καθεστώς με την στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, τοπικών ΜΜΕ , συστημικών πολιτικών δυνάμεων (ΝΔ , ΚΙΝΑΛ ) μαζί και  ακροδεξιών.
Σήμερα η απάντηση στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική τόσο κεντρικά όσο και στον δήμο βρίσκεται στην συγκρότηση κινήματος εργαζόμενων και νεολαίας αντίστασης και διεκδίκησης. Στην ενίσχυση των αντιστάσεων που σήμερα αναπτύσσονται τόσο ενάντια στην καύση σκουπιδιών όσο και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Γιατί ότι έχει κερδηθεί στην πόλη από τον Κραυσίδωνα μέχρι την Πλατεία Πανεπιστημίου και το Παλιό Λιμεναρχείο έγινε με μαζικούς αγώνες των εργαζόμενων και των νέων.
Το λευκό στις κάλπες των δημοτικών εκλογών είναι μήνυμα αντίστασης και πάλης, όχι λευκή σημαία συνθηκολόγησης και υποταγής.
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr