26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

Για τη δίωξη στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

26.9.19

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ!
ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Εν ενεργεία αξιωματικός του στρατού, πρώην διοικητής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη, κατέθεσε μήνυση με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ” εξακολούθηση». Η μήνυση αφορά δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δ.Ε.Φ. «Σπάρτακος», που αφορούσαν πράξεις του συγκεκριμένου αξιωματικού. Καταγγελίες που έγιναν το καλοκαίρι του 2014 και την άνοιξη του 2018, από διαφορετικούς ανθρώπους, χωρίς οι καταγγέλλοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους ή να τους συνδέει κάποια άλλη σχέση, πέρα από το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, για να δημοσιοποιήσουν τις συνθήκες που βίωναν. Τυπικά μηνυόμενος είναι ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, στο τηλέφωνο του οποίου μπορούσαν ν’ αναφέρουν τις καταγγελίες τους στρατιώτες ή συγγενείς τους.

«Ενοχλήθηκε» ο συγκεκριμένος καραβανάς απ’ το γεγονός ότι βγήκαν έξω από τον αστικό στρατό οι συνθήκες καταπίεσης που βιώνουν οι φαντάροι. Και προσπαθεί να κλείσει στόματα και να τρομοκρατήσει, να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση ανάλογων γεγονότων που συμβαίνουν ανά την επικράτεια. Γιατί αυτός ο στρατός παραμένει βαθιά αντιδραστικός κι αντιλαϊκός μηχανισμός στην υπηρεσία του ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών πατρόνων του. Γιατί η καταπίεση και ισοπέδωση της ανθρώπινης προσωπικότητας, η πειθάρχηση κι η υποταγή – και μάλιστα σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία – είναι στόχος απαράβατος αυτού του μηχανισμού που δεν ανέχεται δημοκρατικές ευαισθησίες και αντιδράσεις.

Πολύ περισσότερο που η νεολαία θεωρείται απ’ το σύστημα αναλώσιμη και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συρθεί σαν «πρόβατο στη σφαγή», σαν «κρέας για τα κανόνια», του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών, και των μωροφιλοδοξιών της ντόπιας και των άλλων αστικών τάξεων της περιοχής μας. Γιατί ο πόλεμος βρίσκεται ήδη στην ημερήσια διάταξη, οι εμπρηστές του ιμπεριαλιστές και στο τόπο μας είναι παρόντες, το ντόπιο κεφάλαιο σπεύδει να δηλώσει «παρών» και η φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής απαιτούν σκλήρυνση της μιλιταριστικής, εθνικιστικής-σωβινιστικής λειτουργίας του κατ’ εξοχήν οργάνου αυτών των «ιδεωδών» και των αντίστοιχων υπηρεσιών-επιδιώξεων.

Καταγγέλλουμε τη στοχευμένη αυτή δίωξη και απαιτούμε την παύση της! Υπερασπιζόμαστε τις πολιτικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα!

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη φιλία του λαού μας με όλους τους γειτονικούς λαούς. Ενάντια στον εθνικισμό-σωβινισμό και την πατριδοκαπηλία!

Παλεύουμε για την ανάπτυξη μαζικού αντιπολεμικού-αντιμπεριαλιστικού κινήματος! Για το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων και την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ