22 ΓΕΝΑΡΗ 2020

Για την εκδήλωσή μας στα Χανιά

Με αξιόλογη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) χθες Τρίτη 21-1 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων που είχε θέμα: "ελληνοτουρκικά -νέα συμφωνία για βάσεις - πολεμικοί κίνδυνοι"

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή στη συζήτηση ήταν έντονο. Παρέμβαση έγινε από την οργάνωση Χανίων του ΝΑΡ που έθεσε καταλήγοντας την ανάγκη κοινής δράσης στη βάση σοβαρότητας του ζητήματος.

Η εισήγηση και όλη η συζήτηση συνέδεσε τους κινδύνους ελληνοτουρκικού πολέμου με τους κινδύνους από τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο και την άμεση πλέον εμπλοκή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Με στοιχεία αναδείξαμε αυτή τη σύνδεση με αντίστροφη σχέση απ' αυτή που παρουσιάζει το σύστημα πως τάχα ΗΠΑ- ΓΑΛΛΙΑ θα εγγυηθούν την Ειρήνη κόντρα στον επιθετικότητα του Ερντογάν. Οι ιμπεριαλιστές ήταν, είναι και θα είναι εμπρηστές του πολέμου και η εμπλοκή της χώρας στα σχέδια τους εγγυμονεί θανάσιμους κινδύνους.

Ξεκαθαρίστηκε η θέση του ΚΚΕ(μ-λ) για τον αντιδραστικό ανταγωνισμό στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο που τροφοδοτείται και από την ελληνική και από την τουρκική αστική τάξη. Κριτικαρίστηκε το σύρσιμο του ΚΚΕ πίσω από το αστικό αφήγημα που βλέπει μόνο τουρκική επιθετικότητα και ευνοεί τη ντόπια αστική τάξη να κάνει και τη γεωπολιτική κρίση ευκαιρία για φασιστικοποίηση και ένταση της επίθεσης στην εργατική τάξη και το λαό.

Η εκδήλωση έκλεισε με δέσμευση για συνέχιση της επίμονης δράσης σ' αυτό το κρίσιμο μέτωπο πάλης του λαού ενάντια στις βάσεις και τον πόλεμο, που είναι αναγκαία για την υπηρέτηση συνολικά της πάλης του λαού για τα δίκια του και τη ζωή του.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο