29 ΑΠΡΙΛΗ 2020

Βόλος | Για την απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί καμία απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά στον Βόλο. Οι εργατοπατέρες της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου έβγαλαν μία ανακοίνωση που καλούν τους εργαζόμενους σε «ετοιμότητα» (!!) και πέραν τούτου ουδέν. Το ΠΑΜΕ θα κινηθεί στην κατεύθυνση του συμβολισμού και της αποδοχής της κυβερνητικής απαγόρευσης. Ενώ ο «συντονισμός συλλογικοτήτων» ( οργανώσεις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς – αναρχικός χώρος ) έχει προγραμματίσει απογευματινή συγκέντρωση στην παραλία. Επί της ουσίας, δηλαδή, κανένας δεν αναλαμβάνει να οργανώσει απεργιακή συγκέντρωση στον Βόλο την Πρωτομαγιά, αποκαλύπτοντας το βάθος της υποχώρησης και των αρνητικών συσχετισμών για το εργατικό –λαϊκό κίνημα.

Στο Βόλο της φτώχειας και της ανεργίας, των κλειστών εργοστασίων , της εκ περιτροπής εργασίας και των διαθεσιμοτήτων, η υποταγή στις κυβερνητικές απαγορεύσεις, αμαυρώνει τόσο τον χαρακτήρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς όσο και τις παρακαταθήκες του εργατικού κινήματος.

Στην πόλη που ιδρύθηκε το πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας και τον Μάη του 1936 είχε νεκρούς εργάτες στις συγκρούσεις με στρατό και αστυνομία είναι απαράδεκτο να μην οργανωθεί μία απεργιακή συγκέντρωση μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, κόντρα στις κυβερνητικές απαγορεύσεις. Αποκαλύπτεται έτσι ότι η πολύχρονη κυριαρχία του εργοδοτικού-κυβερνητικού εργατοπατερισμού αλλά και του ρεφορμισμού έχει δημιουργήσει αρνητικά δεδομένα που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ανατραπούν προς μία αγωνιστική- ταξική κατεύθυνση.

Το ΚΚΕ (μ-λ) στον Βόλο θα κινηθεί με βάση τις δυνατότητές του και θα απευθυνθεί στους εργαζόμενους και τη νεολαία με παρεμβάσεις στην πόλη και την παρουσία του την Πρωτομαγιά στο Ταχυδρομείο, στο μνημείο των νεκρών εργατών του ’36, στις 11 το πρωί.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο