17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018

Βόλος: Ανακοίνωση – Καταγγελία

Ανακοίνωση-Καταγγελία

Έξω οι βάσεις των ιμπεριαλιστών φονιάδων

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

Βόλος 16/10/2018

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τη νεολαία του Βόλου και της Μαγνησίας τις δηλώσεις του υπουργού άμυνας Καμμένου ότι «το να υπάρχουν και 350 οικογένειες (αμερικανών και νατοϊκών) που θα αφήσουν και πέντε δεκάρες στον Βόλο δεν είναι κακό, θα βοηθήσει την περιοχή».

Η μετατροπή όλης της χώρας, από την Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη και από Λάρισα – Βόλο έως Κάρπαθο σε αμερικανονατοϊκή βάση παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως βήμα για την… ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Μεσογείου, καθώς έτσι αναβαθμίζεται στρατηγικά η χώρα. Στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται είναι η μετατροπή της χώρας σε πεδίο εξόρμησης των φονιάδων των λαών Αμερικάνων ενάντια σε λαούς και χώρες της περιοχής καθώς και ενάντια στους ανταγωνιστές τους Ρώσους και Κινέζους. Η χώρα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο είτε σε τοπικές είτε σε γενικότερες συγκρούσεις. Μέσα από την ενίσχυση των δεσμών της εξάρτησης κερδισμένη είναι η ντόπια κεφαλαιοκρατία η οποία, ξεπουλώντας την χώρα στους ιμπεριαλιστές, επιδιώκει την αναβάθμιση της θέσης της σε σχέση με την ανταγωνίστριά της Τούρκικη αστική τάξη.

Το «δέλεαρ» για τις «πέντε δεκάρες» που θα αφήσουν στον Βόλο και την περιοχή της Μαγνησίας οι αμερικανονατοϊκοί αξιωματικοί είναι αισχρός εμπαιγμός των εργαζόμενων και της νεολαίας που ζουν σε μόνιμη εξαθλίωση σαν αποτέλεσμα της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και των προηγούμενων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την επαναχάραξη των συνόρων. Για το ξεπέταγμα των βάσεων – ορμητηρίων από τον τόπο μας. Η πάλη αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία που φέρνει η επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο