06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

Ασκήσεις αντιμετώπισης διαδηλώσεων-πορειών: Πόσο πιο ξεκάθαρο να κάνει το σύστημα ότι εχθρεύεται τους εργαζόμενους, τη νεολαία και γενικότερα το λαό;

Γνωρίζαμε για τις “ασκήσεις αντιμετώπισης πλήθους” που πραγματοποιούν κατά καιρούς επίλεκτες δυνάμεις του στρατού. Παλιότερα το πλήθος το λέγανε “εσωτερικό εχθρό”. Σήμερα μάθαμε ότι οι πραιτοριανοί του συστήματος, τα διάφορα κατασταλτικά σώματα της αστυνομίας, ξεκίνησαν να πραγματοποιούν πρόβες για το πώς θ’ αντιμετωπίζουν συγκεντρωμένους και διαδηλωτές στο πλαίσιο της υλοποίησης του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου που επιχειρεί να βγάλει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις στην παρανομία.

Όχι, δεν έφτασαν ακόμη στο σημείο να συγκροτούν δολοφονικά παρακρατικά φασιστικά σώματα στη χώρα μας, όπως στις “πολιτισμένες” ΗΠΑ, που η ζωή κάθε αφροαμερικανού και λατινόφωνου αξίζει όσο μια σφαίρα του όπλου ενός 17χρονου φασίστα. Έχουν το κράτος τους και τους αντιδραστικούς μηχανισμούς του για να κάνουν -με τη βούλα της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας τους- τη βρώμικη δουλειά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας, που αναπαρήγαγαν πολλά ασπόνδυλα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής “Ενημέρωσης”, στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς το λαό: ΚΑΙ θα τον θυσιάζουν με τον κορονοιό ή στα πολεμικά μέτωπα, ΚΑΙ θα τον αφήνουν χωρίς δουλειά, εισόδημα, σύνταξη, περίθαλψη, εκπαίδευση όποτε θέλουν, ΚΑΙ θα πρέπει να “συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις” της κυβέρνησης, του αστικού και μεταρρυθμιστικού μπλοκ δυνάμεων, και οπωσδήποτε των εντός κι εκτός της χώρας αφεντικών τους.

Τι να περιμένουν, άραγε; Τι να φοβούνται; Την αντίσταση του άνεργου που έχασε τη δουλειά του; Τη διεκδίκηση του εργαζόμενου που βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση; Την πάλη των συνταξιούχων που πετσόκοψαν τη σύνταξη και τα αναδρομικά τους; Τον αγώνα της νεολαίας που υπόκωφα και φανερά κραυγάζει “δεν μπορώ ν’ ανασάνω”; Το σιχτίρισμα μεγάλων τμημάτων του λαού, που λίγο απέχει απ’ το να γίνει οργή για το “πώς μας την κάναν έτσι τη ζωή”;

Είναι ολοφάνερο: Αυτό το “κάτι σαν ζωή” που χρόνια τώρα ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός έχει επιβάλει στις καταπιεζόμενες κι εκμεταλλευόμενες μάζες, κινδυνεύει να ραγίσει. Η αστική τάξη πολύ καλά το αφουγκράζεται. Και παίρνει τα μέτρα της. Έτσι και ο λαός μας πρέπει να πάρει τα δικά του. Να διαλύσει το πέπλο της προπαγάνδας του συστήματος. Μα, ταυτόχρονα, να βάλει στη θέση τους όλους εκείνους τους συμβιβασμένους κατεργάρηδες που ακόμη βαυκαλίζουν εαυτούς και αλλήλους με “διαβρώσεις” και “εκδημοκρατισμούς” του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και διάφορες ανάλογες φαιδρότητες.

Όταν οι διαδηλωτές θα ψεκάζονται, θα σπρώχνονται, θα ξυλοφορτώνονται, θα τραυματίζονται, θα δολοφονούνται απ’ τους υλοποιητές της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, οι αντιθέσεις θα είναι τόσο εξόφθαλμες που μόνο όσοι είναι ή παριστάνουν τους τυφλούς δεν θα μπορούν να τις διακρίνουν. Γιατί η πολιτική του συστήματος δύσκολα πλέον μπορεί να ενσωματώνει πρόθυμους ηλίθιους, ενώ εύκολα θα δημιουργεί τους υλικούς όρους των ξεσπασμάτων, των μαζικών οργανωμένων αγώνων και των αναμετρήσεων του μέλλοντος!

Η ανάγκη του λαού για ζωή και δικαιώματα θα αποδειχτεί για πολλοστή φορά ισχυρότερη των ασκήσεων, των πρακτικών και της πολιτικής τους!

6 Σεπτέμβρη 2020
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org