18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

Απολύτως ανατριχιαστικά τα στοιχεία για τις κλίνες ΜΕΘ-COVID

Την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται και απαιτούνται όλο και περισσότερες κλίνες ΜΕΘ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση επιδίδεται στη γνωστή πρακτική της δημιουργικής λογιστικής, επιχειρώντας να θολώσει τα νερά και να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες. Είναι και αυτό δείγμα του πως αντιμετωπίζει την κατάσταση που, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη για το λαό το επόμενο διάστημα.

37,5% ήταν η πανελλαδική πληρότητα των κλινών ΜΕΘ-Covid δύο ημέρες πριν, σ’ ένα σύνολο 229 κλινών που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι είναι διαθέσιμες για νοσηλεία βαρέως πασχόντων απ' την πανδημία. Από αυτές μόλις 75 (!) στην Αττική, με λιγότερο από το 40% εξ αυτών να παραμένουν πλέον διαθέσιμες.

Η αλχημεία της κυβέρνησης συνίσταται στην άθροιση του συνόλου των κλινών ΜΕΘ - και αυτών δηλαδή που είναι καλυμμένες ή προορίζονται για ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις - καθώς και στις υποσχετικές "ανοίγματος" άλλων 40 κλινών ΜΕΘ-Covid μέσα σε μια εβδομάδα. Λες και οι ΜΕΘ είναι περίπτερα για ν' ανοιγοκλείνουν κατά το δοκούν, ενώ όσες τυχόν ανοίξουν και όποτε, θα προέρχονται βασικά, όπως δηλώθηκε, από "δωρεές". Άσε που δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και προσπαθούν να τη σκαπουλάρουν με συμβασιούχους, όμηρους και με ημερομηνία λήξης το τέλος της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που δίνουν ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ αποκλίνουν σαφώς από αυτά της κυβέρνησης, χωρίς να υπολογίζουμε το "συντριπτικό" δεδομένο κατά της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, ότι οι κλίνες ΜΕΘ (για όλες τις ασθένειες) θα έπρεπε να φτάνουν σε αριθμό τις 3.500 πανελλαδικά. Ο "ανατριχιαστικός" ελλιπέστατος αριθμός 169 που δίνεται ως κρεβάτια ΜΕΘ-COVID που υπάρχουν και λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, σίγουρα δημιουργεί ανασφάλεια, φόβο, αγανάκτηση και οργή. Το ίδιο και οι επιπλέον 39 κλίνες που η κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να “ανοίξει”, ενώ είναι απορίας άξιο πως ακριβώς "μετατρέπονται" απλά κρεβάτια ή κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) χωρίς το απαραίτητο προσωπικό κι εξοπλισμό.

Η αντιμετώπιση του λαού ως αναλώσιμου και ως θυσίας στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους αποδεικνύεται από όλα τα παραπάνω στοιχεία. Την ώρα που αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η ζωή των λαϊκών μαζών εκτίθεται συνειδητά και με βάση πολιτική επιλογή σε θανάσιμο κίνδυνο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι "έλαβε όλα τα μέτρα" και "προετοιμάστηκε" για το 2ο κύμα της πανδημίας. Μένει στο λαό να χρεώσει στο σύστημα συνολικά την πολιτική που τον ξεζουμίζει, τον καταπιέζει και δεν το 'χει σε τίποτε να τον οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο!

17 Σεπτέμβρη 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο