15 ΙΟΥΝΗ 2014

Απεργία στην Υγεία: Οχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
ΜΟΝΙΜΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Σε νέα φάση περνάει η ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, το «success story» του άθλιου δικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τις εκλογές του Μάη, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ντόπιας άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλισμού όχι μόνο δεν «έφυγαν», αλλά είναι ακόμη εδώ, «ανασχηματισμένοι», για να προωθήσουν την ίδια και χειρότερη πολιτική: νέες χιλιάδες απολύσεις (με ή χωρίς το πρόσχημα της «αξιολόγησης»), νέο χτύπημα δικαιωμάτων, περισσότερη φτώχεια, περισσότερη καταστολή. Η νέα κυβέρνηση δεν είναι «εκλογική» όπως αρέσκονται να την χαρακτηρίζουν όσοι συνεχίζουν να καλλιεργούν εκλογικές αυταπάτες σε βάρος των αγώνων. Είναι μια κυβέρνηση βαθύτατα αντιδραστική, κομμένη και ραμμένη για να προωθήσει την ίδια και χειρότερη επίθεση!
Οι ηρωικές καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην υγεία και τους δήμους, ζουν από πρώτο χέρι το πώς εννοεί την «ανάπτυξη» το αστικό πολιτικό προσωπικό που έχει παραδώσει το λαό, τη γη και το νερό αυτής της χώρας ως θυσία στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτές οι δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων, θύματα αυτής της καταστροφικής πολιτικής, προορίζονται να στοιβαχτούν στις ουρές της ανεργίας μαζί με το 1,5 εκατομμύριο που είναι ήδη άνεργοι.
Γι’ αυτό και ο δίκαιος αγώνας που δίνουν αφορά όλο το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι αγώνας για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής. Είναι αγώνας για το δικαίωμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη δουλειά. Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Είναι αγώνας για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για το δικαίωμα της εργατικής τάξης να αντιστέκεται και να διεκδικεί.
Η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην αντίσταση των εργαζόμενων είναι η ωμή βία και τρομοκρατία. Η όξυνση της φασιστικοποίησης βρίσκει έκφραση στην καταστολή κινητοποιήσεων με ΜΑΤ, χημικά, προσαγωγές και συλλήψεις, στις διώξεις συνδικαλιστών, στις καταδίκες αγωνιστών, στην ενίσχυση των φασιστικών μορφωμάτων. Αν όμως η κυβέρνηση έχει συμμάχους τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, οι εργαζόμενοι αυτοί και οι αγώνες που δίνουν έχουν στο πλευρό τους όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία!

Μόνος δρόμος ο μαζικός, συλλογικός, αποφασιστικός αγώνας!

Δεν υπάρχει άλλη προοπτική από το άπλωμα των αγώνων και της αντίστασης απέναντι σε κάθε πτυχή της επίθεσης. Ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν και δεν μπορούν να εκφράσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις που έχουν δείξει οι εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους. Σπάζοντας την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες που συνεχίζουν να καλλιεργούνται και μετά τις εκλογές, οδηγώντας στην κινηματική παράλυση και την απραξία.
Ενωμένοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν τους αγώνες τους, περιφρουρώντας τους από την καταστολή και την υποχώρηση. Ο συντονισμός και η συμπόρευση αυτών που αντιστέκονται σε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης θα δώσουν νέα πνοή και νέα δύναμη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.

• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΜΟΝΙΜΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
• ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4250/14 ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»!
• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 12:00 μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ταξική Πορεία
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr