23 ΜΑΡΤΗ 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Αθώο» το σύστημα, «ένοχος» και ακόμα πιο απομονωμένος ο λαός!

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Την απαγόρευση της «άσκοπης κυκλοφορίας» ανακοίνωσε στο τρίτο κατά σειρά διάγγελμά του μέσα σε λίγες μέρες ο πρωθυπουργός! Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αποφάσισε πως η μετακίνηση των ανθρώπων του λαού, ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, θα υπάγεται στον έλεγχο των δυνάμεων καταστολής που θα μπορούν κάθε στιγμή και οπουδήποτε να ερευνούν αν ο μετακινούμενος έχει την απαραίτητη βεβαίωση! Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται να επιβάλει την «εξοικείωση της υποταγής» του λαού στο κράτος του αστυνόμου!

Πρόκειται για ένα μέτρο κλιμάκωσης των απαγορεύσεων που προετοιμάστηκε επίμονα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, που με «αποκαλυπτικά ρεπορτάζ» τις προηγούμενες μέρες ανακάλυπταν... περιπατητές και άσκοπα μετακινούμενους ανά την Ελλάδα. Ένα μέτρο που προστίθεται και κλιμακώνει το πλαίσιο της καταστολής του λαού, στο όνομα της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού που απειλεί την υγεία του και τη ζωή του. Ωστόσο, την ίδια ώρα που απαιτείται έγγραφη βεβαίωση για να πάει κανείς στο... φαρμακείο, η υγεία του λαού παραμένει πλήρως εκτεθειμένη αφού:

  • Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στοιβάζονται χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης σε βιομηχανίες, εταιρείες, μέσα μεταφοράς
  • Τα νοσοκομεία έχουν κλείσει τις πόρτες τους για το λαό, και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύει εξοντωτικά και χωρίς τα απαιτούμενα μέσα προστασίας, ενώ η καραντίνα για αυτούς μειώθηκε στις 7 από 14 μέρες
  • Το διαγνωστικό τεστ δεν διατίθεται στο λαό, όπως δεν διατίθενται και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας από τον ιό.
  • Δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένοι βρίσκονται στοιβαγμένοι στις πιο άθλιες συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίπλα ή και μέσα σε πόλεις, με μοναδικό μέτρο «προστασίας»... τα συρματοπλέγματα που τοποθετούνται γύρω από τα στρατόπεδα αυτά!

Συνεπώς, δεν είναι μια «δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία» που παίρνει αυτό «το ίσως τελευταίο» μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όπως είπε ο πρωθυπουργός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμα πιο κατασταλτικά μέτρα! Είναι ένα σύστημα βαθιά αντιλαϊκό που εχθρεύεται το λαό, ένα σύστημα ανίκανο και επικίνδυνο για την υγεία και τη ζωή του λαού, ένα σύστημα που η οργάνωσή του εξαντλείται στο πώς θα εκμεταλλεύεται τον εργάτη, πώς θα ληστεύει και θα καταπιέζει το λαό! Ένα σύστημα στο οποίο «δεν είμαστε όλοι ίσοι» ούτε απέναντι στον ιό, όπως προκλητικά δήλωσε ο πρωθυπουργός! Ο λαός βρίσκεται αβοήθητος, σε καραντίνα στα φτωχόσπιτά του, με ασθενείς να αρρωσταίνουν τους υγιείς, και η πλουτοκρατία στις βίλες της και με τις πιο πολυτελείς υπηρεσίες και περιθάλψεις!

Και είναι ο πρωθυπουργός αυτού του εγκληματικού συστήματος –με τον αέρα που του δίνει η στήριξη και η ομοψυχία όλων των επίσημων πολιτικών δυνάμεων– που διακηρύσσει την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας για να «δικαιολογήσει» την απαγόρευση της κυκλοφορίας: Είναι, λέει, «ελλειμματική η ευθύνη του λαού» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ προφανώς εννοεί ότι όλα είναι σωστά και καλά καμωμένα από το σύστημα και το κράτος του! Είναι οι «λίγοι επιπόλαιοι» που «μετακινούνται άσκοπα» αυτοί που ευθύνονται για τη γιγάντωση των κινδύνων που απειλούν την υγεία και τη ζωή του λαού, και όχι τα διαλυμένα νοσοκομεία και η πολιτική που σε αυτές τις συνθήκες, αντί να ανοίγει τις κλειστές ΜΕΘ, αντί να δημιουργεί καινούριες ΜΕΘ και νέα κρεβάτια νοσηλείας, αντί να διορίζει μαζικά μόνιμο προσωπικό, στήνει σκηνές έξω από τα νοσοκομεία και κάνει την «απειλή ευκαιρία» για να κατακάψει με καταιγίδα Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου όποια εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει!

Επιμένουμε! Ο ιός μας απειλεί και ο καπιταλισμός μας θυσιάζει!

Επιμένουμε! Ακόμα κι αυτό που θα ήταν σωστό σε μια κοινωνία που υπηρετεί τον άνθρωπο, τώρα χρησιμοποιείται για βγει λάδι το σύστημα της εκμετάλλευσης και να ματώσει κι άλλο η εργατική τάξη και ο λαός στην αρένα των καπιταλιστικών συμφερόντων! Για την ευδοκίμηση αυτής της αρένας και το τάισμά της και με άλλα δικαιώματα, ιδρώτα και αίμα των εργαζομένων, ενδιαφέρεται και στο τρίτο μήνυμα του ο πρωθυπουργός

Επιμένουμε! Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι αμφίβολο αν μπορεί να φρενάρει την εξάπλωση του ιού όταν επιβάλλεται σε συνθήκες που ο λαός είναι απροστάτευτος από κάθε άποψη!

Επιμένουμε! Για να υπερασπιστεί η ζωή και η υγεία του λαού, πρέπει να υπερασπιστούν τα δικαιώματά του στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και υγειονομική προστασία για όλους: εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαίους, πρόσφυγες και μετανάστες.

Επιμένουμε στα δικαιώματα στη ζωή και στη δουλειά για όλους.

Επιμένουμε στην άρνηση της πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησής του, που –με εργαλείο το φόβο– την ίδια ώρα που αφήνει αβοήθητο στην επιδημία το λαό, προωθεί αντιδραστικές απαγορεύσεις και μεθοδεύσεις. Για να βάλει στην άκρη το λαό, να συγκαλύψει τη γύμνια του και να χειριστεί ανεμπόδιστα, και με βάση τις δικές του αντιδραστικές προδιαγραφές, την εξέλιξη της επιδημίας. Αλλά και για να προετοιμάσει την επόμενη «εφιαλτική» μέρα!

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr