01 ΑΠΡΙΛΗ 2006

Αναφορά μνήμης-τιμής στους απόντες συντρόφους

Ανοίγοντας τη σημερινή εκδήλωση θα σας παρακαλούσαμε να κρατήσουμε όλοι ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των συντρόφων, μελών του ΚΚΕ(μ-λ), που δεν βρίσκονται ανάμεσα μας και χάθηκαν στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την 5η Συνδιάσκεψη, το 1998, ως τα σήμερα. Ολοι τους, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής τους, έδιναν τη μάχη για την κομμουνιστική υπόθεση, παρά τις προσωπικές δοκιμασίες.
Βασίλης Γεμιστός, μέλος του Γραφείου του Καθοδηγητικού Οργάνου και της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, ηγετικό στέλεχος του ελληνικού φοιτητικού κινήματος στην Γκρενόμπλ στη Γαλλία και της ανασυγκρότησης του κόμματος μετά το 1982.
Βασίλης Κουζέλης, καπετάν Μπότσαρης, ιδρυτικό μέλος της ΟΜΛΕ και του ΚΚΕ(μ-λ), για πολλά χρόνια υπεύθυνος εκδότης της «Προλεταριακής Σημαίας», καπετάνιος του ΕΛΑΣ και Μακρονησιώτης.
Λεωνίδας Νάκος, πολιτικός επίτροπος του ΕΑΜ, ιδρυτής και πρώτος γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αρτας, από την Κομματική Οργάνωση Αρτας.
Λεόντιος Στράτος, μέλος του ΚΚΕ από το 1932, πολιτικός επίτροπος του ΕΛΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων, από το χωριό Ζίτσα.
Γιώργος Ανδρέου, εργάτης, μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Αρτας από το 2000, σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα το 2005.
Γιώργος Λιονάκης, από τον Μουζουρά Ακρωτηρίου, αγωνιστής του κινήματος για τη χωματερή στον Κουρουπητό, μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Χανίων.
Γεώργιος Αναγνώστου, από τη Ζηλευτή Τρικάλων, μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία όπου αντιμετώπισε διώξεις, μετά το 1956, για τον αντιρεβιζιονιστικό αγώνα του, αναγκαζόμενος να ξανα-εξοριστεί στη Δυτ. Γερμανία.
Κώστας Βαλαβάνης, καθηγητής από το Βόλο.
Γιάννης Ραπτοδήμος, φαρμακοποιός από το Βόλο.
Κατερίνα Σαγιά, ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, συνδικαλιστικό στέλεχος και υποψήφια βουλευτίνα στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2004.
Κώστας Μπαλάσκας, παλιό συνδικαλιστικό στέλεχος στο χώρο των λογιστών, μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.
Χρήστος Δέλλιος, μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, επέστρεψε με τη μεταπολίτευση στη Θεσσαλονίκη, πάντα νέος σε όλες τις ομιλίες του στις συγκεντρώσεις μας.

Στη μνήμη αυτών των συντρόφων, αλλά και για όλους τους κομμουνιστές που έπεσαν στη μάχη αυτά τα χρόνια, σε όλο τον κόσμο, στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και την επαναστατική υπόθεση, θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ