15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ 19 ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο λαός και η νεολαία ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Εργαζόμενοι, νέες και νέοι
Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6 Δεκέμβρη δεν ήταν μία άτυχη στιγμή ενός «νταή» αστυνομικού ή μιας άσχημα εκπαιδευμένης αστυνομίας.
Είναι συνέπεια μιας πολιτικής που ενισχύει και αποθρασύνει τις δυνάμεις καταστολής απέναντι στον εχθρό τους…το λαό. Είναι συνέπεια της «ζαρντινιέρας», της καθημερινής άγριας καταστολής των αγώνων της νεολαίας και των εργαζόμενων. Είναι συνέπεια της δολοφονίας του πακιστανού εργάτη στις 26 Οκτώβρη. Είναι συνέπεια της πρόσφατης καταστολής των φοιτητικών πορειών και του άγριου ξυλοδαρμού τους. Είναι συνέπεια του οργίου της καταστολής, των δακρυγόνων, των συλλήψεων και της τρομοκρατίας των ημερών απέναντι στις χιλιάδες των νέων και των εργαζόμενων που διαδηλώνουν
Αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που όπλισε το χέρι του δήμιου του Αλέξη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να βάψει με το αίμα του μαθητή Αλέξη τα χέρια της στην επιδίωξή της να τρομοκρατήσει το λαό και τους εργαζόμενους μπροστά στην ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια που η κρίση και η αντιλαϊκή της πολιτική προκαλούν.
Όσο η κρίση του συστήματος εντείνεται, όσο η φτώχεια και η ανεργία οξύνονται, τόσο θα κλιμακώνεται η καταστολή και η τρομοκρατία απέναντι στον λαό.
Η άμεση, μαζική και μαχητική παρουσία των χιλιάδων νέων και εργαζόμενων στους δρόμους όλης της χώρας που κατήγγειλαν την δολοφονία, τους μηχανισμούς καταστολής και την πολιτική που δολοφονεί, τρόμαξε την κυβέρνηση, τρόμαξε όλους τους παράγοντες του συστήματος και αντέδρασαν όπως αυτοί ξέρουν, με τα δακρυγόνα το ξύλο και τις συλλήψεις.
Οι συλλήψεις 25 νέων, μαθητών, σπουδαστών, μεταναστών στην Λάρισα και το φόρτωμά τους με όλες τις κατηγορίες του τρομονόμου, έχει στόχο την τρομοκράτησης όλη της νεολαίας, για να μην βγαίνει στους δρόμους, για να σταματήσει να αγωνίζεται, έχει στόχο να επιβάλλει την εφαρμογή του τρομονόμου σε όλο το λαό σε όλη την χώρα που αντιστέκεται στο σύστημα και την βάρβαρη αντιλαϊκή του πολιτική, σε κάθε διαδηλωτή, σε κάθε απεργό.
«Χέρι βοηθείας» στην κυβέρνηση και συνολικά στο σύστημα έτρεξαν να προσφέρουν, εκτός από τα ΜΜΕ και άλλοι «πρόθυμοι» που φοβήθηκαν και αυτοί από το μαζικό ξεσηκωμό. Στην Λάρισα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, τοπικές «δυνάμεις» της αντίδρασης ανέλαβαν τον ρόλο των ΜΑΤ, του προβοκάτορα, του χαφιέ, του λασπολόγου.
Η κυβέρνηση και όλοι οι παράγοντες του συστήματος της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης φοβούνται το μαζικό ξεσηκωμό της νεολαίας, φοβούνται ότι οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι μετανάστες, οι άνεργοι βγαίνοντας στους δρόμους θα συναντήσουν τους εργαζόμενους γονείς τους και θα ενωθούν μαζί τους. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στον λαό και τη νεολαία για να συνεχίσουν το αντιλαϊκό-αντεργατικό τους έργο χωρίς εμπόδια, αντιστάσεις και αγώνες.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των παιδιών τους, να μην τους αφήσουμε μόνους απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή.
Να δημιουργήσουμε ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης που θα σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που προσπαθούν να επιβάλλουν, που θα δείξει τους πραγματικούς ενόχους, την κυβέρνηση και το σύστημα, που θα αγωνιστεί για την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, για την κατάργηση του τρομονόμου που σέρνει νέους και νέες στις φυλακές.

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας !
Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
Να αποφυλακιστούν όλοι οι συλληφθέντες
Να καταργηθεί ο τρομονόμος

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο