22 ΙΟΥΝΗ 2019

Ανακοίνωση τύπου για την αγωγή σε βάρος αναπληρώτριας δασκάλας του Άνω Βαθέως Σάμου

Ανακοίνωση τύπου

Η αγωγή που κατατέθηκε σε βάρος αναπληρώτριας δασκάλας του Άνω Βαθέως Σάμου, με την οποία ζητείται από την εργαζόμενη -που απολύθηκε στις 21/6!- το ποσό των 50.000 ευρώ, είναι ενδεικτική του κινδύνου του κοινωνικού κανιβαλισμού στον οποίο οδηγούν οι κυρίαρχες πολιτικές. Το «αδίκημα» της συμβασιούχου εργαζόμενης είναι ότι υπερασπίστηκε το  δικαίωμα των προσφυγόπουλων να πηγαίνουν στο σχολείο!

Με  αυτή τη θέση της, η εργαζόμενη βρέθηκε ανάμεσα σε δύο αντιδραστικές πολιτικές. Στην κυβερνητική πολιτική που στοιβάζει στο κολαστήριο του hot-spot, στις πιο απάνθρωπες συνθήκες, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί με στημένες φιέστες να εμφανιστεί ως μια «φιλοπροσφυγική» κυβέρνηση. Από την άλλη, δέχτηκε τα πυρά των δυνάμεων που προπαγανδίζουν ανοιχτά το ρατσισμό , την ξενοφοβία, τα κηρύγματα έχθρας και μίσους απέναντι στους άλλους λαούς.

Υπόβαθρο αυτών των πολιτικών είναι η στοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και όλων των αστικών δυνάμεων της χώρας στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Είναι η ευθυγράμμιση τους  στην πολιτική των διαιρέσεων που επιβάλλουν και καλλιεργούν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ-ΕΕ σε μια περίοδο κατά την οποία ετοιμάζουν νέες επεμβάσεις και ματοκυλίσματα των λαών της περιοχής. Είναι η διεκδίκηση ρόλου στα πλαίσια αυτών των πολεμικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την «αναβάθμιση της χώρας».

Εξίσου βασικός στόχος αυτής της πολιτικής, όλων των κομμάτων του συστήματος και των φασιστικών δυνάμεων που το υπηρετούν, είναι η καλλιέργεια του δόγματος «εχθρός του αδύναμου είναι ο πιο αδύναμος». Με αυτό το δόγμα προετοιμάζουν τη νέα άγρια επίθεση τους σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους και νεολαίους την επομένη  των εκλογών.

 Δεν αξίζει στον λαό του νησιού μας και σε όλο τον λαό μας ο εγκλωβισμός σε αυτό το δόγμα, η υποταγή σε αυτήν την πολιτική! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα γίνουν  παρακολουθήματα και στηρίγματα της πολιτικής της φασιστικοποίησης, που προωθούν οι δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» και οι φασιστικές και φασίζουσες δυνάμεις που τροφοδοτούνται από αυτή την πολιτική. Η σύμπλευση με τις δεξιές και αντιδραστικές δυνάμεις, στο «όνομα του εργατικού κινήματος»,  όπως έγινε στις 7/2/19, επιβεβαιώνεται ότι αντικειμενικά ενισχύει αυτή την πολιτική.

  • Στηρίζουμε τις αποφάσεις όλων των σωματείων του νησιού και της χώρας που απαιτούν να αποσυρθεί άμεσα η αγωγή σε βάρος της εργαζόμενης.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Δικαίωμα στην εργασία, στην ελεύθερη μετακίνηση, την εκπαίδευση, την υγεία, την ελευθερία. Δικαίωμα στη ζωή.    
  • Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ειρήνη, συναδέλφωση και φιλία με όλους τους λαούς της περιοχής

 

22/06/2019

KKEμ-λ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ