09 ΜΑΗ 2014

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τις φοιτητικές εκλογές. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ χαιρετίζουμε τους φοιτητές που επέλεξαν να στηρίξουν την πολιτική κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις βγαίνουν για ακόμα μια χρονιά ενισχυμένες κόντρα στο κλίμα διάλυσης και νοθείας που επιβάλλουν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, αλλά και κόντρα στις πρακτικές τραμπουκισμού και εκφοβισμού που επέλεξαν απέναντι μας οι δυνάμεις της φοιτητικής αριστεράς ΠΚΣ-ΕΑΑΚ.

Οι φοιτητικές εκλογές του 2014 αποδείχθηκαν ταφόπλακα για την συστημική ΠΑΣΠ, που πλήρωσε την ξεπουληματική στάση της μέσα στο φοιτητικό κίνημα. Αλλά και η κυβερνητική ΔΑΠ δεν έχει κανένα λόγο να χαίρεται, καθώς χρεώνεται την συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική και τις πρακτικές της μέσα στους συλλόγους. Η ΑΡΕΝ, προσπάθησε να εκπροσωπήσει το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίζουμε και φεύγουν» μέσα στις σχολές χωρίς όμως να το καταφέρει με ουσιαστικό τρόπο. Πλήρωσε και αυτή την ανυπαρξία της στα πραγματικά μέτωπα πάλης του φ.κ.
Συνολικά, εκφράστηκε η μαζική αποδοκιμασία των μαζών των φοιτητών ενάντια στην πολιτική του συστήματος. Εκφράστηκε όμως και η κινηματική άμπωτη, η αποξένωση από τους συλλόγους, η αποσυκγρότηση που επικρατεί. Αυτή η αντίφαση αναδεικνύει το πολιτικό πρόβλημα της αριστεράς στα πανεπιστήμια.
Η άνοδος των δυνάμεων της ρεφορμιστικής αριστεράς (ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ) είναι θετικό γεγονός αποτυπώνει την διάθεση των μαζών για αγώνα. Όμως το ότι αυτές οι δυνάμεις δεν μπορούν και δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις διαθέσεις του κόσμου, αποδεικνύεται από τον «δημοκρατικό διάλογο» που ΠΚΣ-ΕΑΑΚ ανέπτυξαν με τις Αγωνιστικές Κινήσεις: σκισμένα πανό, πατημένες αφίσες, σπρωξιές, κομπρεμί με την ΔΑΠ στα ΔΣ, ψευτοτσαμπουκάς.
Αυτές οι συμπεριφορές είναι αποτέλεσμα των πολιτικών απόψεων που αποφεύγουν τα κρίσιμα πολιτικά επίδικα που θέτει η επίθεση και έχουν απονευρώσει τις συλλογικές διαδικασίες. Η στάση αυτή στην πραγματικότητα ευνοεί την διάλυση και τον εκφυλισμό της διαδικασίας των εκλογών και είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Ένα μεγάλο μέρος του φοιτητικού σώματος επέλεξε και φέτος την αποχή, δείχνοντας το πολιτικό κενό και τις ευθύνες του φοιτητικού κινήματος. Δεν χωρούν λοιπόν χαζοχαρούμενοι πανηγυρισμοί. Όλες οι δυνάμεις πρέπει να πέσουν στην αναζωογόνηση των συλλόγων και στο χτίσιμο των εστιών Αντίστασης, ώστε να βρεθεί ο κόσμος αυτός από την γωνία στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Είναι ζητούμενο για τις Αγωνιστικές Κινήσεις να γίνουν ξανά οι σύλλογοι όργανα πάλης που θα αναδείξουν σαν πρώτο αίτημα την ανατροπή των μέτρων που εφαρμόζει το υπουργείο και τσακίζουν τα δικαιώματα των φοιτητών σε πείσμα όλων εκείνων που θεωρούν την μάχη αυτή ήδη χαμένη. Είναι αναγκαίο για το φοιτητικό κίνημα να απορρίψει τις λογικές της εκλογικής σωτηρίας –όπως αυτές και αν πλασάρονται.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε την ΔΑΠ-ΝΦΔΚ που με αντιδημοκρατικό, φασιστικό τρόπο απαγόρεψε την κάθοδο των Αγωνιστικών Κινήσεων στα ΤΕΙ Λάρισας και Σερρών (εδώ και με την ανοιχτή ανοχή και συνενοχή της ΚΝΕ).
Στις Σέρρες η ΔΑΠ με την συνέργεια της ΠΚΣ έκανε ΔΣ «κεκλεισμένων των θυρών» για να πετάξει έξω από τις εκλογές κάθε άλλο ψηφοδέλτιο –να πώς εννοεί η ΔΑΠ την δημοκρατία και η ΚΝΕ την «ανασυγκρότηση των συλλόγων». Στην Λάρισα η ΔΑΠ «δημοκρατικά» απέρριψε στο ΔΣ το ψηφοδέλτιο που καταθέσαμε –πήρε όμως πληρωμένη απάντηση από τους φοιτητές που έριξαν στην κάλπη λευκά με συνθήματα υπέρ των Αγωνιστικών Κινήσεων.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε την διάλυση των εκλογών στην ΑΣΟΕΕ από τους μπράβους και τους παρακρατικούς της ΔΑΠ και από την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των δυνάμεων της αναρχίας, που νομίζουν ότι τάχα μάχονται το σύστημα… διαλύοντας εκλογές πρωτοβάθμιου συλλόγου.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των ΠΚΣ-ΕΑΑΚ στην Αθήνα, όπου σε πολλές σχολές μας συμπεριφέρθηκαν ως εχθρό. Τους υπενθυμίζουμε ότι οι πραγματικά αριστερές απόψεις βγαίνουν ενισχυμένες από τέτοιες πρακτικές.
Κόντρα στο διαλυτικό κλίμα, στη βία και τη νοθεία, προσπερνώντας τους εκφοβισμούς και τον τραμπουκισμό, οι Αγωνιστικές Κινήσεις κατέγραψαν 675 Ψήφους πανελλαδικά, σε 10 πόλεις και 46 σχολές, χωρίς να υπολογίζεται η ΑΣΟΕΕ – αύξησαν δηλαδή τις δυνάμεις τους.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις κόντρα στο ρεύμα της αποπολιτικοποίησης και τις εκλογολαγνείας, στηριζόμενοι αποκλειστικά στο όπλο τις πολιτικής γραμμής μας, προβάλλαμε πανελλαδικά μια ξεχωριστή, διακριτή άποψη στο φοιτητικό κίνημα.
Το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντισυνδιαχειριστικής γραμμής, την κατεύθυνση της Αντίστασης και της πάλης στο πλευρό του λαού, ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης.

2013
Έδρες
2014
Έδρες
Αθήνα
ΑΣΟΕΕ
72
               *
ΑΣΠΑΙΤΕ
4
8
Γεωλογικό
15
9
Γεωπονικό
               -
18
Ιατρική
13
27
1
Μαθηματικό
13
12
Νομική
19
19
Οδοντιατρική
8
14
Πανεπιστήμιο Πειραιά
64
31
Πάντειο
40
21
ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας
                -
6
ΣΤΕφ ΤΕΙ Πειραιά
18
10
Φιλοσοφική
21
10
Φυσικό
27
24
1
Χημικό
5
2
Σύνολο
319
1
211
2
Θεσσαλονίκη
Βιολογικό
17
2
5
1
Γερμανική Φιλολογία
                -
9
Ιατρική 
                -
9
Ιστορικό Αρχαιολογικό
7
8
Μαθηματικό
7
15
1
Μουσικό
24
2
                -
Νηπιαγωγών
20
2
19
2
Οικονομικό
7
3
Πολιτικών Μηχανικών
13
21
1
ΣΔΟ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
24
17
ΣΤΕΦ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
20
12
ΤΕΦΑΑ
                -
17
Φιλολογικό
                -
9
Φυσικό 
28
1
24
1
Κτηνιατρική
                -
6
1
Σύνολο
167
7
174
7
Γιάννενα
Ιατρική
23
32
Οικονομικό
26
1
18
1
ΠΤΕΤ
                -
7
        1\2**
Φυσικό
29
1
28
1
Μαθηματικό
15
1
23
1
ΒΕΤ
2
8
Ιστορικό Αρχαιολογικό
9
12
Σύνολο
104
3
128
2,5
Θράκη
Ιατρική Αλεξανδρούπολης
5
16
Πολυτεχνείο Ξάνθης
22
46
Σύνολο
27
62
Σάμος
Μαθηματικό
3
29
2
Στατιστικό
8
1
5
Σύνολο
11
34
1
Πάτρα
Θεατρικών Σπουδών 
                -
1
Καρδίτσα
Κτηνιατρική
15
1
6
1
Λάρισα
ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας
                -
          7***
Κρήτη
Μαθηματικό Ηρακλείου
14
15
ΣΤεΓ ΤΕΙ Ηρακλείου
4
12
ΤΕΜ
3
4
Πολυτεχνείο Χανίων
30
28
1
Σύνολο
51
59
ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
                -
              ****
Σύνολο                                694             13          *****        15,5

* Στην ΑΣΟΕΕ έπειτα απο όργια τραμπουκισμών και αφου κάηκαν 3 κάλπες και αγνοούνται οι υπόλοιπες,  οι εκλογές δεν μπόρεσαν να διεξαχθούν.

** Ισοψηφία με τα ΕΑΑΚ και η έδρα θα μοιραστεί χρονικά.

*** Οι Αγωνιστικές Κινήσεις  δεν κατέβηκαν στις εκλογές γιατι με ευθήνη της ΔΑΠ η οποία δεν δεχόταν να υπογράψει το ψηφοδέλτιο ενώ ολες οι άλλες παρατάξεις το υπέγραψαν. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις κάλεσαν τον κόσμο που τις στήριζε να γράψουν στα λευκά: Αγωνιστικές Κίνήσεις, Η Τρομοκρατία Δεν θα περάσει. Βρέθηκαν 7 τέτοια ψηφοδέλτια.

**** Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν κατέβηκαν στις εκλογές με ευθήνη της ΔΑΠ και της ΠΚΣ που έκαναν προεκλογικό ΔΣ στα κρυφά με σκοπό να μην καταθέσει καμία αλλη παράταξη ψηφοδέλτιο.

***** Το σύνολο πανελλαδικά είναι 675 ψήφοι, χωρίς τις 7 της Λάρισας και την ΑΣΟΕΕ.
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr