01 ΑΠΡΙΛΗ 2020

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη

Ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση τα πρόσθετα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που αφορούν και την περιοχή μας. Πρόκειται για μέτρα που μετακυλίουν ακόμα περισσότερο την ευθύνη προς το λαό, ξεπλένοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για το χειρισμό μέχρι τώρα της πανδημίας, τόσο γενικά, όσο και στην περιοχή μας. Ενώ ανακοινώνονται επιπλέον απαγορεύσεις, καμιά ενέργεια δεν γίνεται προς την κατεύθυνση του μαζικού και δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου. Πιο συγκεκριμένα με τα μέτρα αυτά:
• Απαγορεύουν την κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ ως τις 8 το πρωί. Λες και ο κορονοϊός μεταδίδεται επιλεκτικά μόνο τις βραδινές ώρες (σε ποιες άραγε καταστάσεις συνωστισμού;) και όχι τις πρωινές, που κατά βάση μετακινούνται οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να δουλεύουν.
• Αναστέλλουν τη δυνατότητα παροχής βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Μεταθέτουν αυτή την ευθύνη αποκλειστικά στην υπηρεσία του «Βοήθεια στο Σπίτι», που ως δια μαγείας και με κάποιες μόνο μετακινήσεις προσωπικού, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις διαρκείς και καθημερινές ανάγκες χιλιάδων ανήμπορων συνανθρώπων μας!
• Αναστέλλεται η δυνατότητα για ατομική σωματική άσκηση, ενώ περιορίζεται σε 15 λεπτά η έξοδος για τις ανάγκες κατοικίδιων ζώων. Λες και οι βιολογικές ανάγκες των κατοικίδιων ζώων είναι αυστηρά ελεγχόμενες! Κατά τ’ άλλα η ατομική υγιεινή πάνω απ’ όλα!
Τα παραπάνω μέτρα ήρθαν ως επακόλουθο μιας συντονισμένης προσπάθειας διαμέσου των ΜΜΕ να παρουσιαστεί μια εικόνα «ανεύθυνων πολιτών» σε αντιπαραβολή στην «υπεύθυνη πολιτεία». Εικόνες με ουρές ανθρώπων έξω από τράπεζες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών φακών. Λες και δε ξέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αναμένει με αγωνία την καταβολή των κουτσουρεμένων συντάξεων, των μισθών και των επιδομάτων. Λες και δε ξέρουν ποιος εκβιάζει για τις καταβολές των δόσεων των δανείων. Αφού πρώτα βάλανε τις τραπέζες ως μεσάζοντα σε όλες σχεδόν τις χρηματικές συναλλαγές, αφού κλείσανε μια σειρά καταστήματα και απολύσαν δεκάδες τραπεζοϋπάλληλους, τώρα μας κατηγορούν για συνωστισμό έξω από αυτές!
Αλλά αυτό που πραγματικά δεν μπορεί να κρυφτεί είναι η αναλγησία της κυβέρνησης ως προς την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας. Η άρνηση της για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, δημιουργίας νέων κλινών ΜΕΘ, προμήθειας κατάλληλου και επαρκούς υγειονομικού εξοπλισμού.
 
Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από δωρεές διαφόρων κεφαλαιοκρατών (Πλαστικά Θράκης και Γαλακτομεία Ροδόπη) για να παρουσιάσει μια εικόνα ότι «όλα βαίνουν καλώς»! Οι συγκεκριμένοι κεφαλαιοκράτες θα παρουσιαστούν σαν «σωτήρες», ενώ οι εργάτες των εργοστασίων τους πολύ καλά ξέρουν πόσο «σωτήρες» είναι, όταν κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς και εντατικοποιούν την εργασία, ακόμη πιο ασύδοτα με βάση και τα τελευταία ευνοϊκά γι’ αυτούς μέτρα της κυβέρνησης.
Κρύβεται πίσω από την ευαισθησία του λαού μας, όπως εκφράζεται και στην πόλη μας, με την εθελοντική παραγωγή και προσφορά μασκών, στολών και άλλου υγειονομικού εξοπλισμού που ράβεται σε σπίτια από συμπολίτισσες μας.
Κρύβεται πίσω από «εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού», αποδυναμώνοντας άλλες δομές υγείας και εξουθενώνοντας τους εργαζόμενους, όπως κάνει και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας του Εχίνου που έκλεισε επειδή το προσωπικό του τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Το ΚΚΕ(μ-λ) απευθύνει κάλεσμα σε όλο το λαό της Ξάνθης, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία. Να μη συμβιβαστούμε με την προοπτική να θυσιαστεί η ΖΩΗ και η ΥΓΕΙΑ μας λόγω της επικίνδυνης και αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος. Να μην υποχωρήσουμε από τις απαιτήσεις μας σε υγειονομική περίθαλψη για όλους χωρίς περιορισμούς. Επιμένουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, δυναμώνουμε τις φωνές της Αντίστασης!
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org