04 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Ανακοίνωση της Σύνταξης της Π.Σ.

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Προλεταριακή Σημαία το Σάββατο 2 Νοέμβρη (αρ. φύλλου 721) με τίτλο «Στις μάχες, μέσα στο λαό και με το λαό θα κριθεί η πορεία της» (αναφέρεται στη Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία) και την απάντηση του Λαϊκού Δρόμου στις 16 Νοέμβρη, έχουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
α) Τα αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις συντρόφων στο διήμερο της πρώην ΠΑΑΣ, είναι διασταυρωμένα από τις απομαγνητοφωνήσεις και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Αν οι σύντροφοι αυτοί θεωρούν ότι κακώς ερμηνεύτηκαν ή ότι κακώς χρησιμοποιήθηκαν τα αποσπάσματα αυτά επειδή λέχθηκαν εν τη ρύμη του λόγου, είμαστε ανοιχτοί για να δεχτούμε τις αποσαφηνίσεις τους.
β) Διαβάζοντας ο όποιος αριστερός αγωνιστής την τοποθέτηση του Λαϊκού Δρόμου μπορεί να νομίσει ότι ο διάλογος και η αντιπαράθεση, έτσι όπως την εννοεί το Μ-Λ ΚΚΕ, δεν έχει σαν αντικείμενο την προώθηση της υπόθεσης της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας που βρίσκεται στην αρχή της και θέλει διορθωτικές κινήσεις αποσαφήνισης, αλλά τους εσωτερικούς συσχετισμούς του ΚΚΕ(μ-λ) έτσι όπως τους νομίζουν οι σύντροφοι του Λαϊκού Δρόμου.
γ) Με άρθρα σαν αυτό του Λαϊκού Δρόμου μπορεί να δώσουμε τροφή σε όσους υποστηρίζουν ότι το εγχείρημα δεν έχει ουσιαστικά κινηματική αναφορά, αλλά είναι «κλειστό» αλισβερίσι των «μ-λ» που λύνουν τις διαφορές τους, παίρνουν ρεβάνς, διεκδικώντας εύσημα «επαναστατικότητας» και «συνέπειας».
δ) Όσο μας αφορά, από την αρχή που διατυπώσαμε την πρότασή μας, αλλά και σε όλη τη διαδρομή της μέχρι σήμερα, δεν είχαμε στο νου μας ότι για να προχωρήσει το εγχείρημα θα έπρεπε να «αλλάξει το ΜΛ-ΚΚΕ». Προφανώς γιατί δεν μας πέφτει λόγος επ’ αυτού.
Τα ενδιαφέροντά μας και οι διαφορετικές μας προσεγγίσεις ξεκινούν από αλλού: πώς το εγχείρημα θα κατορθώσει να στηριχθεί από αγωνιστές που βρίσκονται στο κίνημα και ξεπηδούν από το κίνημα.
Σε άλλες συνθήκες, οι χονδροειδείς παρεμβάσεις στο εσωτερικό μιας οργάνωσης και οι προτροπές απομόνωσης απόψεων που δεν «αρέσουν», που «μας σπρώχνουν προς τα πίσω και αναβιώνουν αρνητικές καταστάσεις» της περιόδου ’75-82, θα ήταν αιτία πολέμου. Σήμερα μόνο μελαγχολικά «χαμόγελα» προκαλούν!
ε) Για το ΚΚΕ(μ-λ) η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία είναι μια σοβαρή πολιτική προσπάθεια, την οποία όχι μόνο θα συνεχίσει να στηρίζει, αλλά θα επιδιώκει συνεχώς να την κάνει σημείο αναφοράς και εργαλείο δράσης για μεγαλύτερο και ευρύτερο αγωνιστικό δυναμικό. Με την καθημερινή παρέμβαση στα μέτωπα της λαϊκής και εργατικής πάλης. Με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών ενάντια στην αχαλίνωτη επίθεση των δυνάμεων του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού. Με την προώθηση πρωτοβουλιών κοινής δράσης και υπηρετώντας την κατεύθυνση της συγκρότησης ενός ευρύτερου μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης.
Με αυτήν την έννοια, θέλουμε να συμμετάσχουμε σε γόνιμο διάλογο για την αποτελεσματικότερη προώθηση της δράσης της Λαϊκής Αντίστασης- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο