26 ΓΕΝΑΡΗ 2017

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τον Γρηγόρη

Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος
Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 72 χρόνων ο αγωνιστής και ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ), σ. Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος.
Ο σ. Γρηγόρης μέχρι την τελευταία του πνοή του, την Δευτέρα 23 του Γενάρη 2017, αγωνιζόταν για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του κομμουνισμού. Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με τις ιδέες του εργατικού κινήματος και δεν έπαψε να τις υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση, πάντοτε στις πρώτες γραμμές και για πάνω από 50 χρόνια, τα περισσότερα από αυτά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ).

Η ΟΚΔΕ γνώρισε τον σ. Γρηγόρη από πολύ κοντά, μέσα από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, μέσα από τους κοινούς αγώνες στα διάφορα κινήματα, μέσα από τις αγωνίες για την πορεία του επαναστατικού κινήματος στις καλές και στις κακές στιγμές. Ο σ. Γρηγόρης γνώστης της ιστορίας του εργατικού και λαϊκού κινήματος και με βαθιά πίστη στην τελική νίκη του κομμουνισμού, πάντοτε έλεγε με θάρρος τις απόψεις του, αλλά και πάντοτε άκουγε με προσοχή το συνομιλητή του από όπου και αν προέρχονταν.
Ο θάνατός του σ. Γρηγόρη είναι μια μεγάλη απώλεια για το εργατικό και λαϊκό κίνημα σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή, όπου οι δυνάμεις της αντίδρασης επιτίθενται με απίστευτη σκληρότητα για να ξεθεμελιώσουν κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα.
Η ΟΚΔΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σ. Γρηγόρη Κωνσταντόπουλο που φεύγει τόσο άδικα και τόσο νωρίς από κοντά μας. Μας αφήνει όμως σαν ενθύμιο και παρακαταθήκη τους κοινούς μας αγώνες για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και για το Σοσιαλισμό. Ο σ. Γρήγορης ήταν ένας αγωνιστής με σπάνιο ήθος, με εντιμότητα, αγωνιστικότητα και αδάμαστη πίστη τόσο πολύτιμα και σημαντικά στην εποχή μας. Ας είσαι όμως βέβαιος ότι οι αρχές και ιδέες για τις οποίες πάλεψες σ’ όλη σου τη ζωή είναι αποτυπωμένες στους συντρόφους σου και χαραγμένες στο κίνημα και σίγουρα θα αποτελέσουν φάρο για τους νέους αγωνιστές.

Η ΟΚΔΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένειά του, στους συντρόφους του και στους φίλους του.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο