09 ΜΑΗ 2014

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αισιόδοξη καταγραφή των διαθέσεων της νεολαίας

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τ

α αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών καταγράφουν τις πραγματικές διαθέσεις που διατρέχουν μεγάλα τμήματα της νεολαίας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι εκφραστές τους με στόχο τον αποκλεισμό της από το μέλλον. Δείχνουν ότι η μακρόχρονη επικράτηση κινηματικής απραξίας του πιο ζωντανού κομματιού της κοινωνίας, της νεολαίας (και ιδιαίτερα της σπουδάζουσας) είναι κυρίως αποτέλεσμα επιλογών των κυρίαρχων παρατάξεων, αλλά και μεγάλου τμήματος της Αριστεράς και των αυταπατών που καλλιεργεί για εκλογικές διεξόδους μπροστά στην κοινωνική έρημο που σαρώνει την κοινωνία.

Η αντίθεση σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική εκφράστηκε με την αξιόλογη απαξίωση των κυρίαρχων παρατάξεων και ιδιαίτερα της ΠΑΣΠ, αλλά και την ενδεικτική αδυναμία της ΑΡΕΝ (της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ) να την καρπωθεί καταγράφοντας τη μεγάλη πολιτική απόσταση που την χωρίζει από τα προβλήματα της νεολαίας.

Η αύξηση που σημείωσαν συνολικά οι αριστερές δυνάμεις δείχνει ότι -παρ’ όλες τις ευθύνες που αυτές έχουν για το κλίμα ακινησίας που κυριαρχεί- οι φοιτητές εξακολουθούν να προσβλέπουν στις αριστερές απόψεις, να αναζητούν σε αυτές τη διέξοδο.

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει το γεγονός ότι, σε συνθήκες κινηματικής απραξίας, καλλιέργειας κλίματος κοινοβουλευτικοποίησης των φοιτητικών εκλογών και αναμονής των εκλογικών αποτελεσμάτων στις Ευρωεκλογές που έχει οδηγήσει το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα σε αποσυντονισμό και υποχώρηση, η πολιτική πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων αποκτά έρεισμα σε κομμάτια της νεολαίας, ότι -παρ’ όλες τις προσπάθειες φίμωσης που αντιμετώπισε- όχι μόνο κατάφερε να ριζώσει αλλά και να δυναμώσει.

Πολιτική πρόταση για ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού-αντικαπιταλιστικού κινήματος μέσα από την οικοδόμηση αντιστάσεων στις σχολές και τη σύνδεσή τους με τους συνολικότερους αγώνες του λαού. Πολιτική πρόταση για επιστροφή των φοιτητών στους συλλογικούς αγώνες χωρίς αυταπάτες για συνδιοίκηση και εικονικούς συνδικαλισμούς. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους αγωνιστές των σχημάτων των Αγωνιστικών Κινήσεων αλλά και τους φοιτητές που τους στήριξαν, οι οποίοι -κόντρα στο κλίμα μεγαλοκομματισμού, κόντρα σε αντιδραστικές λογικές απαγόρευσης και αποκλεισμού που αντιμετώπισαν, αλλά και κόντρα σε αποπροσανατολιστικές απόψεις για τερματισμό του φοιτητικού συνδικαλισμού και των κινητοποιήσεων- πρόβαλαν και ισχυροποίησαν μια αριστερή-αντιιμπεριαλιστική γραμμή αντίστασης και διεκδίκησης μέσα από τα συλλογικά όργανα του φοιτητικού κινήματος.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org