21 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Αλληλεγγύη στους 6 καταδικασθέντες αγωνιστές της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης»

Ανακοίνωση Τύπου

Ο εκφοβισμός του μαζικού κινήματος δεν θα περάσει! Αλληλεγγύη στους  6 καταδικασθέντες αγωνιστές της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης»

Μήνυμα  εκφοβισμού σε όσους εργαζόμενους, άνεργους και νέους θα ήθελαν να αγωνιστούν και πάλι,  ενάντια στο νέο κύμα αυξήσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι η  σημερινή δικαστική απόφαση στην Θεσσαλονίκη. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, έξι πολίτες που συμμετείχαν στη κίνηση «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» και στα πλαίσια ενός μαζικού κινήματος αγωνίζονταν ενάντια στην αύξηση των εισιτήριων στα αστικά λεωφορεία. Είναι η δεύτερη ανάλογη καταδίκη μέσα σε λίγο καιρό και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.  Ούτε τυχαία είναι η σπουδή της διοίκησης του ΟΑΣΘ, που απαίτησε με συκοφαντίες,  την καταδίκη των πολιτών.  Είναι κοινό μυστικό πως  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και οι  διοικήσεις των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών σχεδιάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια  και ήδη στην Αθήνα ανακοινώθηκε  η αύξηση στο ενιαίο εισιτήριο του ΟΑΣΑ, από την   αρχή του νέου έτους.  Πολιτική που συνεχίζει την γραμμή που χάραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  να φορτώνουν, δηλαδή,  στις πλάτες των φτωχών λαϊκών  στρωμάτων τα «σπασμένα» της κρίσης.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης του μαζικού κινήματος και καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να την  αποδοκιμάσουν.  Η προσπάθεια εκφοβισμού θα πέσει στο κενό και το μαζικό κίνημα θα βρεθεί και πάλι μπροστά και  ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές !

Θεσσαλονίκη 20-11-2015
Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης
ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο