28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

ΑΘΗΝΑ| Κλομπ, χημικά και φραγμοί των ΜΑΤ ενάντια στην πορεία για την επίσκεψη Πομπέο

Έτσι απάντησε η κυβέρνηση στην πορεία που έγινε στην Αθήνα, στις 28/9, ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο στη χώρα, εφαρμόζοντας το νέο νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις και δηλώνοντας ταυτόχρονα την υποταγή της στα αμερικάνικα ιμπεριαλιστικά αφεντικά.

Στην πορεία συμμετείχαν το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ, το Μ-Λ ΚΚΕ, το Κόκκινο Δίκτυο, το ΕΕΚ, ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων, Ο Αγώνας στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, μπλοκ Μεταλλειολόγων ΕΜΠ και άλλες συλλογικότητες. Δεν έλειψαν φαινόμενα αντιδημοκρατικής και τραμπούκικης συμπεριφοράς κάποιων απ’ το μπλοκ των φοιτητών του ΕΜΠ όταν αυτό προσπέρασε το κοινό πανό των Αριστερών Οργανώσεων, απέναντι στο μπλοκ της ΟΚΔΕ και σε άλλες αριστερές δυνάμεις.

Με το ξεκίνημα της πορείας, παρατάχθηκαν στη νησίδα της Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά απ’ το Πάρκο Ελευθερίας, διμοιρίες ΜΑΤ που άρχισαν να ασκούν πίεση στους διαδηλωτές. Η πίεση εξελίχθηκε σε επίθεση με ασπίδες, κλομπ και χημικά, απωθώντας τους διαδηλωτές προς τα κιγκλιδώματα και το πεζοδρόμιο. Οι διαδηλωτές μετά από λίγο ανασυγκροτήθηκαν, κατήγγειλαν την επίθεση και απαιτούσαν να σταματήσει η καταστολή της πορείας που κατευθύνονταν προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Οι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων απατούσαν την κατάληψη μιας μόνο λωρίδας απ΄ τους διαδηλωτές, αναφέροντας μάλιστα ως ένα ακόμα πρόσχημα τη διέλευση των ασθενοφόρων (διέλευση την οποία οι διαδηλωτές πάντα σέβονταν). Μπροστά στην άρνηση των διαδηλωτών να το δεχθούν, έγινε δεύτερη επίθεση των διμοιριών των ΜΑΤ με κλομπ και χημικά, όπου περιόρισαν τη διαδήλωση στη μια λωρίδα. Η διαδήλωση συνεχίστηκε μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία, καταγγέλλοντας τους φονιάδες ιμπεριαλιστές, συνοδεία της ασφυκτικής παρουσίας των διμοιριών των ΜΑΤ.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση πρέπει να συνεχιστεί αποφασιστικά και με μαζικούς όρους, στο δρόμο, για να μην περάσουν οι απαγορεύσεις και η πολιτική της φασιστικοποίησης.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org