17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

ΑΘΗΝΑ| Αιγάλεω: Συγκέντρωση και παρέμβαση (17/12)

Συγκέντρωση-παρέμβαση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω πραγματοποίησε το ΚΚΕ(μ-λ) σήμερα, 17/12. Με πανό, ντουντούκα και την κομματική προκήρυξη απευθυνθήκαμε πλατιά στο λαό και τη νεολαία που δοκιμάζονται όλο το τελευταίο διάστημα, για να καταγγείλουμε το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάνοντας κάλεσμα αντίστασης και αγώνα.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις εκατόμβες νεκρών που μετράμε σε καθημερινή βάση, έχοντας αφήσει εντελώς εκτεθειμένο το λαό απέναντι στον υγειονομικό κίνδυνο, το μόνο που έχει να μας τάξει είναι ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια κι δυστυχία. Καταδικάζει το λαό στην ανεργία και στην εξαθλίωση, διαμορφώνει ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο για τον κόσμο της δουλειάς και για τη νεολαία φέρνει ακόμη πιο σκληρούς ταξικούς φραγμούς στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Με τον νέο προϋπολογισμό- πρόκληση επιδιώκει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης και της ύφεσης ξανά στις πλάτες του λαού, την ίδια ώρα που προσφέρει απλόχερα φοροαπαλλαγές και παροχές για το κεφάλαιο. Μπροστά σε αυτό το αντιδραστικό σκηνικό που διαμορφώνεται ο κόσμος αγωνιά για το μέλλον του και είναι φανερά προβληματισμένος, αλλά και εξοργισμένος. Αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, ακριβώς για να περάσει ανεμπόδιστη αυτή την άγρια αντιλαϊκή επίθεση.

Και σε αυτή την παρέμβαση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες που έχει κάνει η οργάνωση μας σε όλη τη χώρα το τελευταίο διάστημα, καλέσαμε το λαό να οργανώσει την πάλη του, να αντισταθεί απέναντι στη δολοφονική κυβερνητική πολιτική και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Η δίκαιη λαϊκή οργή που συσσωρεύεται αναζητά διέξοδο και αυτή βρίσκεται στο δρόμο του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να χαλάσουμε τα σχέδια των εκπροσώπων του συστήματος και να κατακτήσουμε τη ζωή που δικαιούμαστε.

Φυσικά, το σύστημα το γνωρίζει καλά αυτό, γι΄ αυτό και έχει επιλέξει να εντείνει την πολιτική της φασιστικοποίησης και να απαντήσει με άγρια καταστολή απέναντι σε κάθε προσπάθεια του λαού να κινητοποιηθεί τους τελευταίους μήνες. Και στη σημερινή παρέμβαση η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική, αφού μόλις ανοίξαμε το πανό και αρχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα, μαζεύτηκαν αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την πλατεία, με στόχο να μας τρομοκρατήσουν. Ενώ λίγο πριν το τέλος της συγκέντρωσης εμφανίστηκαν και οι αξιωματικοί της αστυνομίας που από ό,τι φάνηκε ήταν σε επικοινωνία με τους πολιτικούς τους προϊστάμενους και περίμεναν τις εντολές.

Ωστόσο, η θετική ανταπόκριση του κόσμου, με αρκετούς μάλιστα να κοντοστέκονται για να ακούσουν την ανακοίνωση, ήταν η καλύτερη  απάντηση στην αστυνομοκρατία, κατά τη διάρκεια της μιας ώρας που διήρκησε η παρέμβαση μας. Καταγράφοντας επίσης ότι τέτοιες παρεμβάσεις και συγκεντρώσεις σε γειτονιές  και συνοικίες δεν είναι μόνο ότι σπάνε τη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, αλλά κατά βάση ότι αποτελούν στήριγμα για το λαό και πραγματική ανάγκη σε αυτές τις συνθήκες.    

Δεν θα τους περάσει! Θα επιμείνουμε σε αυτή τη κατεύθυνση. Κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης όσων αγωνίζονται, θα συνεχίσουμε να καλούμε το λαό να βγει μαζικά στο δρόμο γιατί μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr