02 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022

Επικίνδυνη κλιμάκωση των εξελίξεων στην Ουκρανία - Λαός και νεολαία να βάλουν φρένο στα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Με ραγδαία κλιμάκωση της επικινδυνότητας προχωράνε τα πράγματα στο μέτωπο της Ουκρανίας μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, μετά την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις περιοχές αυτές, η συνεχής συζήτηση για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, παράλληλα με την αναγγελία της μερικής επιστράτευσης από την Ρωσία, σε συνδυασμό με το αίτημα εσπευσμένης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, οξύνουν ολοένα και περισσότερο τους σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Ήδη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και η -έστω και «έμμεση»- αντιπαράθεση με τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, έχουν φέρει το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού, έχουν δημιουργήσει τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και συνολικότερα του κόσμου, ενώ τις συνέπειες σε ενεργειακό και οικονομικό επίπεδο τις πληρώνουν ήδη οι λαοί της Ευρώπης, με το μέλλον που τάζει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα να γίνεται ολοένα και πιο δυσοίωνο.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πολεμικό επίπεδο «στριμώχνει» συνεχώς και περισσότερο τις εμπλεκόμενες πλευρές, κάνοντας τον όποιο ενδεχόμενο συμβιβασμό ακόμα πιο δύσκολο. Καμία πλευρά δεν φαίνεται να μπορεί να πετύχει πλήρως τους στόχους της, ενώ ταυτόχρονα καμία δεν θέλει να εμφανιστεί και ως ηττημένη. Οι τυχοδιωκτισμοί και από τις δύο πλευρές συνεχίζονται, με το εφιαλτικό ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών και γενικευμένης κλιμάκωσης να μπαίνει διαρκώς στο τραπέζι.

Η κυβέρνηση, για λογαριασμό της ντόπιας άρχουσας τάξης, πάντα πιστή στις επιδιώξεις των αμερικανο-νατοϊκών συμφερόντων, σπεύδει να δηλώσει «παρών» στα σχέδια των δυτικών ιμπεριαλιστών και κυρίως των Αμερικάνων, εμπλέκοντας ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας σε αυτή την αντιπαράθεση. Η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού από την πρώτη στιγμή στην Ουκρανία, αλλά και η χρήση ολόκληρης της χώρας ως μιας τεράστιας στρατιωτικής βάσης, μόνιμα διαθέσιμης στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ, βαθαίνει τους κινδύνους για τον λαό. Στην ίδια πολιτική εντάσσεται και η ανακοίνωση για αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, που εντείνει την εμπλοκή της χώρας στην πολεμική σύρραξη.

Ο λαός μας δεν έχει παρά μόνο μία επιλογή. Να αγωνιστεί ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων «προθύμων» που αιματοκυλούν λαούς ολόκληρους και κινδυνεύουν να βάλουν φωτιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν έχει να περιμένει τίποτα από κανέναν ιμπεριαλιστή, δεν έχει να διαλέξει τον «λιγότερο κακό» ή «λιγότερο επιθετικό» ιμπεριαλισμό και ούτε μπορεί να αφήσει τις τύχες του στα χέρια αυτών, που για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, δεν έχουν σε τίποτα να τον χρησιμοποιήσουν ως κρέας για τα κανόνια τους. Μόνο μέσα από την ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στο πλευρό των λαών της περιοχής και εκείνων που συνεχίζουν να πληρώνουν με το αίμα τους, μπορεί να βάλει φραγμό στα πολεμόχαρα σχέδια τους.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τις αριστερές πολιτικές οργανώσεις, τα μαζικά όργανα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, τα σωματεία και τους συλλόγους, να πάρουν κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία ενάντια στην επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής αντιπαράθεσης. Άμεσα να διοργανώσουν μαζικά αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, αλλά και συνολικότερα, να οργανώσουν την πάλη του λαού και να συμβάλουν στην ανάπτυξη μαζικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που είναι αναγκαίο, για να έχει ελπίδα ο λαός να μην καταλήξει βορά στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών.

  • ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία!
  • Όχι στον άδικο πόλεμο!
  • Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ!
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο! - Καμία αποστολή πολεμικού υλικού!

Φιλία, αλληλεγγύη, κοινή πάλη με όλους τους γειτονικούς λαούς, τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com