Εκλογές

Οι εκλογές είναι μια κεντρική πολιτική μάχη την οποία δίνουμε πάντα, με ή χωρίς ψηφοδέλτιο. Είναι μια ευκαιρία να θέσουμε και να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας σε πλατύτερο κόσμο, να αντιπαρατεθούμε με τις δυνάμεις του συστήματος, αλλά και με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς. Για μας δεν ήταν ποτέ η «μητέρα των μαχών», το πεδίο στο οποίο θα κρίνονταν όλα, μέχρι και η ύπαρξή μας. Πρόκειται για διαδικασία του συστήματος, που γίνεται με τους δικούς του όρους, οι οποίοι είναι εχθρικοί για το λαό και την Αριστερά.

Η στάση που θα κρατήσουμε σε κάθε εκλογική διαδικασία κρίνεται κάθε φορά από τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου, από τα ζητήματα που τίθενται ή θεωρούμε ότι πρέπει να τεθούν, από τις ανάγκες που βλέπουμε για το λαϊκό κίνημα και την πάλη του. Το αν θα κατέβουμε ή αν θα προωθήσουμε θέση Λευκού, Άκυρου ή Αποχής εξαρτάται από το ποια στάση εξυπηρετεί καλύτερα το πολιτικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε και ευνοεί, κατά την άποψή μας, τόσο την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, όσο και τη διάλυση αυταπατών και αποπροσανατολισμών.

Με αυτή τη λογική, η πάγια θέση της Αποχής από τις Ευρωεκλογές οφείλεται στο ότι κρίνουμε ότι σε κάθε Ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να βροντοφωνάζει «Έξω από την ΕΕ». Ένας τέτοιος πολιτικός στόχος δε μπορεί να εξυπηρετηθεί με τη συμμετοχή σε μια εκλογική διαδικασία που έχει στηθεί για να ντύσει με ένα ένδυμα «δημοκρατίας» την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

 

 

Βουλευτικές εκλογέςΕυρωεκλογέςΔημοτικές εκλογές

Αναζήτηση

Κατηγορίες