24 ΜΑΗ 2017

100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση – εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (29/5)

100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΚΤΩΒΡΗΣ θεσ

Με την επιτυχημένη εκδήλωση στην Αθήνα στις 8 Μάη ξεκίνησε το ΚΚΕ(μ-λ) τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Οι δύο εισηγήσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, γιατί στάθηκαν στην ουσία των ζητημάτων που τέθηκαν τότε (αλλά τίθενται και σήμερα στο κομμουνιστικό κίνημα) και δεν περιορίστηκαν μόνο σε ιστορικές αναφορές γεγονότων. Δεν περιελάμβαναν πανηγυρισμούς και κούφιες θριαμβολογίες που η μόνη αξία χρήσης τους είναι η αποφυγή της ουσίας!

Ανέδειξαν το επαναστατικο νήμα που συνδέει τα γεγονότα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τον Οκτώβρη του 1917 (Χαρτιστές, Παρισινή Κομμούνα, Σικάγο κ.λπ.), αλλά και την πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ έως
και την ήττα της επανάστασης με την επικράτηση των ρεβιζιονιστών στο 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ και συνακόλουθα σε όλο το κομμουνιστικό κίνημα.

Οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα και με επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση αυτήν της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 29 Μάη, στις 7:00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51).

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο