20 ΑΠΡΙΛΗ 2012

ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ

Η ολόπλευρη κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος-αποτέλεσμα της καταλήστευσης της εργατικής τάξης και των λαών-σε μια χώρα εξαρτημένη, όπως η Ελλάδα, εκδηλώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο. Το σάπιο σύστημα που το μόνο πού μπορεί να προσφέρει είναι πείνα, εξαθλίωση, πόλεμοι, έχοντας αλυσοδέσει τη χώρα μας επιτίθεται με μανία στην εργατική τάξη και το λαό μας. Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, ΔΝΤ, ΕΚΤ, τοκογλύφοι δανειστές έχουν πέσει πάνω στη χώρα και το λαό και ξεσκίζουν τις σάρκες τους. Επίθεση χωρίς τέρμα και όρια.

Αν αυτή η επίθεση δεν ανατραπεί αν αυτό το σύστημα δεν ανατραπεί και να οικοδομηθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη, τα δεινά θα πολλαπλασιάζονται. Δεν μιλάμε πια για δικαιώματα, άλλα για την ίδια τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.
Ο λαός μας αντιστέκεται. Κατανοεί ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μαζική αντίσταση παρά τη διάλυση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος και του συνδικαλιστικού κινήματος με ευθύνες τεράστιες της ρεβιζιονιστικής αριστεράς, που ψάχνει εναλλακτικές λύσεις στα πλαίσια του συστήματος, δρόμος που φαίνεται κα «γοητεύει» και διάφορες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις. Αυτή η αντίσταση του λαού που όσο οργανώνεται στους χώρους που ζει, εργάζεται, σπουδάζει, η αγανάκτηση και οργή του, φοβίζει το σύστημα. Γιατί η οργή μπορεί να γίνει έκρηξη. Η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό νοιώθουν απομονωμένοι, περικυκλωμένοι απ’ τον εξαθλιωμένο λαό. Αυτός ο φόβος και η αβεβαιότητα κάνει το σύστημα πολύ επικίνδυνο, απαντά στις κινητοποιήσεις του λαού με τα μόνα όπλα που του έχουν απομείνει, την ωμή βία και την καταστολή, την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.
-Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και του λαού πνίγονται στα χημικά και δακρυγόνα, οι επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, σε απεργούς, διαδηλωτές (και απλούς περαστικούς) παίρνουν, όλο και πιο άγριες αιματηρές διαστάσεις. Ξυλοδαρμοί, συλλήψεις, δίκες, «προληπτικές» προσαγωγές, τρομοκρατικοί έλεγχοι στο δρόμο. Οι δυνάμεις καταστολής έχουν γαλουχηθεί να μισούν τον εχθρό λαό και όσο περνάει ο καιρός γίνονται και πιο κυνικές και επικίνδυνες.
-Στην τελευταία παρέλαση, όπου δεν τη ματαίωσε ο λαός, μετέτρεψαν σε σιδερόφραχτους χώρους τις περιοχές, όπου οι επίσημοι ήταν μακριά απ΄ το λαό, περικυκλωμένοι με αστυνομικούς (ένστολους ή με πολιτικά). Και με «ελεύθερους σκοπευτές» στις ταράτσες όπως ξεδιάντροπα ανακοίνωσαν…
-Ενισχύονται με δυνάμεις καταστολής από την Ευρώπη (κατοχικές δυνάμεις). Και εκπαιδεύονται – όπως μας ενημερώνουν – και στρατιωτικά τμήματα (Κιλκίς κ.λπ.) για την αντιμετώπιση κινητοποιήσεων (ΝΑΤΟΪΚΟΙ οι εκπαιδευτές και οι διοικούντες).
-Στο στρατό οι νοσταλγοί της χούντας, τα «σταγονίδια» του Αβέρωφ, κάνουν φασιστικά «γλέντια» εξυμνώντας τον Παπαδόπουλο και χαιρετώντας φασιστικά, αλλά το σύστημα τους χαϊδεύει, δεν δείχνει διαθέσεις εξάλειψης τους.
-Οι Χρυσαυγίτες έχουν αμολυθεί (πολλές φορές σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία) και μαχαιρώνουν, ξυλοκοπούν, ανοίγουν κεφάλια μεταναστών και ελλήνων δημοκρατών. Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις θεωρούνται «παράνομες», ο φασισμός νομιμοποιείται, ο Καρατζαφέρης και η παρέα του μπήκαν στην κυβέρνηση, η «Χρυσή Αυγή»
μπορεί να μπει στη βουλή – ή τουλάχιστο – πριμοδοτείται ανοιχτά από τα ΜΜΕ.
-Ο Καρατζαφέρης, ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί τους αστυνομικούς να πυροβολούν στο ψαχνό, ακόμα και άοπλους πολίτες (λες και δεν το κάνουν, περίπτωση Γρηγορόπουλου κλπ) Καλεί τους «νοικοκυραίους» να προμηθευτούν όπλα και «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους»! Άσε που θα διώξει όλους τους μετανάστες (αν γίνει κυβέρνηση…).
-Για την ώρα έχει αναλάβει ο Χρυσοχοϊδης να «λύσει» το πρόβλημα. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, χιτλερικού τύπου, για τους μετανάστες. Με κανονικά συρματοπλέγματα (ηλεκτροφόρα…) φρουρούς μέσα και έξω απ` το σύρμα. Μέτρο φασιστικό, ρατσιστικό. Που στόχο δεν έχει μόνο τους μετανάστες αλλά συνολικά το λαό. Κάποιοι λένε να τους στείλουν στα ξερονήσια… Πρέπει ο λαός να ξαναθυμηθεί τα ξερονήσια (λες και ξεχνιούνται…). Σήμερα οι μετανάστες, αύριο οι έλληνες κομμουνιστές, αριστεροί, δημοκράτες, διαδηλωτές, απεργοί…
-Ακούγονται, «ψιθυρίζονται» και κάποια πράγματα για το στρατό (αν χρειαστεί…) για αναστολή άρθρων του Συντάγματος (αλήθεια ποια άρθρα του έμειναν σε ισχύ, δεν μας το διευκρινίζουν) π.χ άρθρο 48 «έκτακτης ανάγκης».
-Τα ΜΜΕ πάνε στοιχισμένα με όλα τα παραπάνω, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό. Τόσο στο σιγοντάρισμα των μέτρων καταστολής, κατάργηση διαδηλώσεων, να χτυπηθούν οι «ακραίες μειοψηφίες» (εκτός Χρυσής Αυγής φανταζόμαστε…) θέτουν ζητήματα «λειτουργίας των κομμάτων» όσο και στο επίπεδο των μέτρων οικονομικού κλπ χαρακτήρα, «ψηφίστε αυτούς που θέλουν το ΔΝΤ και η ΕΕ, διαφορετικά τον άλλον, τον παρ’ άλλο μήνα, τέρμα οι μισθοί και οι συντάξεις….»
Καταργήθηκε το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Αλωνίζει η αστυνομία και όχι μόνο… Οι σπουδές (υπάρχουν και τέτοιες…) με παρουσίες στο κάθε μάθημα, το πήραν ζεστά πολλοί καθηγητές. Στρατόπεδο και το Πανεπιστήμιο!
-Και μην ξεχνάμε τον Καμίνη. Η «λύση»! Απ’ το πεζοδρόμιο οι διαδηλώσεις, όσες τέλος πάντων επιτρέψει η αστυνομία και με περιφρούρηση (από τα ΜΑΤ;).
-Η φασιστικοποίηση έχει στόχο τον αγωνιζόμενο λαό. Το κλυδωνιζόμενο σύστημα φοβάται και απειλεί με ακραία μέτρα (αν και όταν χρειαστεί…) Δεν θέλω να πω ότι ο ανοιχτός φασισμός, ο Καρατζαφέρης, η «Χρυσή Αυγή» είναι η ορατή και άμεση λύση του σάπιου συστήματος. Για την ώρα έχουμε τη σιδερόφραχτη κοινοβουλευτική λύση (δεν λέω δημοκρατία). Όμως όλοι αυτοί οι μηχανισμό και τα ποικιλόμορφα «αυγά του φιδιού» χρησιμοποιούνται άμεσα για την τρομοκράτηση του λαού, των εργαζομένων ή μάλλον υποαπασχολούμενων και άνεργων, Ελλήνων και ξένων. Και ψαρεύουν και στα θολά νερά. Να κερδίσουν κόσμο, νεολαία, με χαμηλό επίπεδο που στην εξαθλίωση και την απελπισία τους είναι «ευάλωτοι» (η εξαθλίωση δεν δημιουργεί συνείδηση-το αντίθετο μάλιστα) και ξεσπούν στους μετανάστες, που τους «πήραν τη δουλειά» (αλήθεια ποιος μετανάστης, έστω ένας, δούλευε στα τόσα και τόσα εργοστάσια και επιχειρήσεις, που έκλεισαν μετά την είσοδο στην ΕΟΚ, ΕΕ, Ευρωζώνη?) και γιατί όχι στους κομμουνιστές που «θα μας πάρουν τα σπίτια» (αυτά που βγάζουν στο σφυρί οι τράπεζες…) θα «προδώσουν» την Ελλάδα (αυτή που ξεπουλάνε ολόκληρη στους ιμπεριαλιστές, το ΔΝΤ και την Ε.Κ.Τ…)
-Η απάντηση θα ’ρθει από τον αγωνιζόμενο λαό. Μαζικά και μαχητικά. Αυτός ο λαός έγραψε σελίδες δόξας με την Εθνική Αντίσταση (όταν αυτοί που μας εξουσιάζουν έφυγαν στο Κάιρο), δεν φοβήθηκε τις σιδερόφραχτες μεραρχίες του Μουσολίνι και του Χίτλερ. Με μαζική οργάνωση και μαζική πάλη θ’ αντιμετωπίσει και τα μέτρα, που τον εξαθλιώνουν και τους μηχανισμούς καταστολής και όλους αυτούς, που τον αλυσοδένουν. Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και αλληλεγγύη. Λαϊκή μαζική οργάνωση, μαζική αντίσταση, αυτός είναι ο δρόμος του λαού. Για να υπερασπιστεί τη ζωή και τα δικαιώματά του, τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών του.
-Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεραλιστική Συνεργασία σ΄ αυτή την κατεύθυνση θέλει να συμβάλλει. Της κοινής δράσης, της λαϊκής οργάνωσης και αλληλεγγύης, της μαζική αντίσταση. Ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες. Θ’ ανταμώσουμε στους αγώνες που θα ξεσπάσουν όταν η όποια κυβέρνηση των Τροϊκανών θα ανακοινώνει ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Οι κομμουνιστικές αριστερές οργανώσεις πρέπει να υπηρετούν το λαϊκό κίνημα αλλιώς δεν είναι τέτοιες. Η λογική να «χρησιμοποιούμε» το λαϊκό κίνημα για τις επιδιώξεις μας έχει κοντά ποδάρια, χαντακώνει τη λαϊκή υπόθεση.
-Στις εκλογές να στηρίξουμε την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ, πολιτικά, οικονομικά και με την ψήφο μας. Να δυναμώσουμε την ελπίδα, γιατί μόνο καλό μπορεί να γεννηθεί για το λαϊκό κίνημα, με την ενίσχυση της κομμουνιστικής κατεύθυνσης σ΄αυτό.

Ηλίας Καμαρέτσος

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr