16 ΙΟΥΝΗ 2019

Περιοδεία στην Κεφαλονιά

???Το Σαββατοκύριακο 15-16/6, κλιμάκιο του ΚΚΕ (μ-λ) πραγματοποίησε προεκλογική περιοδεία στην Κεφαλονιά, με μαζικό μοίρασμα της ανακοίνωσής της οργάνωσης στο Αργοστόλι και το Ληξούρι και με αφισοκόλληση στα ίδια μέρη, καθώς και στον Πόρο.

Η ανταπόκριση από μεριάς των κατοίκων και γενικά του κόσμου ήταν αρκετά θετική. Δεν έλειψαν οι συζητήσεις και τα πηγαδάκια, όπου εκφράστηκε η αγωνία του κόσμου για τις δύσκολες μέρες που έρχονται, καθώς και το γεγονός, πως πολλοί πλέον δεν τσιμπάνε με το ψευτοδίλημμα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αναγνωρίζοντας, ότι, είτε έτσι, είτε αλλιώς, η επίθεση θα συνεχιστεί.

Αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα σε ένα συμβάν που αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο τον κοινωνικό κι εργασιακό μεσαίωνα, με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι και ο λαός, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να ενισχυθεί η φωνή μας σε αυτές τις εκλογές, κόντρα στη σαπίλα, τον φόβο και τους εκβιασμούς: κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης στο λιμάνι του Αργοστολίου, ιδιοκτήτης παραλιακού μαγαζιού ενοχλήθηκε από την παρουσία της αφίσας μας κοντά στο μαγαζί του και άρχισε να εκτοξεύει απειλές, στην περίπτωση που δεν αφαιρούσαμε την αφίσα (ούτως ή άλλως, κατά τον ίδιο, «δημοκρατία έχουμε, οπότε, αφού δεν του άρεσε η αφίσα, είχε κάθε δικαίωμα να τη βγάλει»). Δεν υπήρχε κάποιο σύννεφο εκεί κοντά, για να πέσουμε με το εν λόγω περιστατικό, ούτε με το γεγονός, ότι ο «κύριος» χρησιμοποίησε τους εργαζόμενούς του, για να κατεβάσουν την αφίσα (πάλι κατά τον ίδιο, «εργαζόμενοί του είναι, οπότε, ό,τι θέλει τους κάνει»). Η πραγματικότητα του παρακράτους της παραλιακής είναι γνωστή δεκαετίες τώρα, ειδικά στα τουριστικά μέρη. Απέναντι στις απειλές του άρχοντα του λιμανιού, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι υπερασπίστηκαν και ανέδειξαν στον κόσμο που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα να χρησιμοποιούνται δημόσιοι χώροι για πολιτική παρέμβαση και κατήγγειλαν την τραμπούκικη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη.

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr