30 ΙΟΥΝΗ 2015

Παρέμβαση στη Καρδίτσα

Η πρώτη «προ-δημοψηφισματική» παρέμβαση στην Καρδίτσα έγινε χθες στην κεντρική πλατεία της πόλης και ήταν από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) που με μοίρασμα προκήρυξης και συζητήσεις με τον κόσμο προπαγάνδισε τη στάση της αποχής από το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής. Με το δίλημμα «ναι-όχι» να κυριαρχεί, η άποψη της αποχής σε πολλούς Καρδιτσιώτες ακούγονταν παράταιρη.
Αρκετοί αυτοί που υπερασπίζονταν το ΟΧΙ, περισσότερο από πείσμα και αντίθεση στις χονδροκομμένες παρεμβάσεις και εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών και λιγότερο επειδή συμφωνούν με την κυβέρνηση, όπως και αυτοί που υποκύπτοντας στην τρομοκρατία των ΑΤΜ τάσσονταν με το ΝΑΙ.
Υπήρξε όμως και αρκετός κόσμος που εκφράζονταν από την θέση της αποχής. Κόσμος που δεν πείστηκε από τα κάλπικα κηρύγματα «εθνικής υπερηφάνειας» της κυβέρνησης, που δεν θέλει να χρησιμοποιηθεί ο λαός στις ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες και αντιθέσεις, που κατανοεί ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα χρησιμοποιηθεί ως εισιτήριο επιστροφής στη διαπραγμάτευση και «πράσινο φως» για μια νέα συμφωνία, νέο μνημόνιο και νέα δεινά για το λαό και τη χώρα.

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr