16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Ξανά στο δρόμο του Νοέμβρη …

…μέχρι να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη

41 χρόνια μετά και ακόμα κατεβαίνουμε στο δρόμο. 41 χρόνια μετά και κάθε 17 Νοέμβρη κάνουμε πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία. 41 χρόνια μετά και ακόμη πασχίζουν με κάθε τρόπο να μας κάνουν να ξεχάσουμε την εξέγερση του Νοέμβρη, τα συνθήματα «Ανεξαρτησία-Λευτεριά-Λαοκρατία», το αίμα στην πύλη, τα «έξω οι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ».
Τόσα χρόνια μετά και ακόμα το παιχνίδι παραμένει το ίδιο. Όχι μόνο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν βάσεις και αλωνίζουν τη χώρα αλλά ένα σωρό άλλοι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί έχουν πατήσει πόδι στον τόπο μας. ΕΕ και ΔΝΤ ξεζουμίζουν τον ιδρώτα του λαού μας. Ότι κερδήθηκε με αγώνες και αίμα γίνεται σήμερα θυσία στο βωμό της κρίσης. Το δικαίωμα στη δουλειά τα μεροκάματα οι συντάξεις και οι ελευθερίες μας πάνε περίπατο. Μας πετάνε από το σχολείο με το Νέο Λύκειο και μας λένε πως φταίμε εμείς που δεν είμαστε αρκετοί, που δεν έχουμε προσόντα και χαρτιά. Μας διαγράφουν από τα πανεπιστήμια και μας λένε τεμπέληδες και ανεπαρκείς. Μας απολύουν και μας λένε πως αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα. Μας σπρώχνουν στη μετανάστευση και μας λένε πως έρχεται η ανάκαμψη και οι επενδυτές. Και σαν κερασάκι στην τούρτα μας έχουν αναλώσιμους για τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους, όπως έχουν τους λαούς της Ουκρανίας και της μέσης Ανατολή.
Το Πολυτεχνείο για μας είναι λίκνο αγώνα, συμβολίζει τη σημερινή αναγκαιότητα να ξαναπαλέψει ο λαός και να εξεγερθεί η νεολαία κόντρα στους ντόπιους δυνάστες και τα ξένα αφεντικά. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, να συγκρουστούμε με τη γραμμή της υποταγής και της υποχώρησης που τότε έλεγε να γίνει πιο ανθρώπινη η χούντα και σήμερα τρέχει από κάλπη σε κάλπη και ξεπουλάει τους αγώνες λαού.
Το Πολυτεχνείο για μας είναι φως στα πιο βαθειά σκοτάδια. Μας δείχνει ότι ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς υπάρχει ελπίδα και βρίσκεται στη δύναμη των μαζών και τους αγώνες του λαού. Βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης.
Και για όσους νομίζουν πως το Πολυτεχνείο είναι παρωχημένο, πως δεν έχει κανένα νόημα σήμερα, πως η πορεία κάθε χρόνο είναι άλλη μια γιορτούλα, τους λέμε πως όσο υπάρχει εκμετάλλευση, όσο υπάρχει εξάρτηση, όσο υπάρχουν λόγοι να παλεύουμε, το πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο. Γιατί οι στόχοι του είναι ανεκπλήρωτοι, γιατί οι αγώνες του λαού δεν έγιναν για να έρθει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες Ευρωπαίων και Αμερικάνων, αλλά για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη. Διαδηλώνουμε και παλεύουμε για να μην ζήσουμε σαν σύγχρονοι δούλοι, γιατί για να έχουμε μέλλον πρέπει να ανατρέψουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης και της υποτέλειας και για να το ανατρέψουμε πρέπει σήμερα να αντισταθούμε.
Όλοι στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Όλοι στις Παλλαϊκές Αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις.

 

Νεολαίοι του

kkeml_gr

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr