15 ΓΕΝΑΡΗ 2009

Να σπάσουμε τους κρίκους της αλυσίδας

Δεν είναι «όλα μια παρεξήγηση, μια μαζική ασυνεννοησία, μια έξαρση της βίαιης φύσης του ανθρώπου» τα όσα εξελίσσονται, στο γύρισμα του χρόνου, στη χώρα μας και διεθνώς.
Μια αλυσίδα γεγονότων αποτελούμενη από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από αστυνομικό, τη δολοφονική επίθεση με οξύ στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα από την εργοδοτική μαφία, προπαντός το επαναλαμβανόμενο μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού από τους σιωνιστές-φασίστες (με την «ευγενική συνδρομή» της διεθνούς αγέλης των αρπακτικών) προδίδει το πώς λειτουργεί αυτός ο κόσμος.
Συμπληρωματικός κρίκος αυτής της αλυσίδας και η δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό στα Εξάρχεια, ώστε να ισχυροποιηθεί ο δεσμός που κρατά αλυσοδεμένη τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή. Γιατί, όσο κι αν είναι δύσκολο να βρεθεί η αλήθεια γενικώς και το τι πραγματικά συμβαίνει, καταντά σχεδόν αδύνατη η προσπάθεια εάν δούμε τα πράγματα αποσυνδεδεμένα μεταξύ τους.
Παρά το ανώφελο να συγκριθεί και να μετρηθεί η φρίκη (μεγαλύτερη στην Παλαιστίνη, μικρότερη εδώ), όλα μαζί συνθέτουν την πραγματική εικόνα του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος και του πώς αυτό φαντάζεται την ανθρωπότητα και τον κόσμο. Oμως ο σημερινός κόσμος βρίσκεται σε αποσύνθεση και σε ό,τι αφορά τη σκέψη! Τουλάχιστον τη δημόσια σκέψη όπως αυτή εκφράζεται από τα ΜΜΕ.
Η αποσπασματική λοιπόν θεώρηση του παλαιστινιακού προβλήματος εστιάζει -για την αντιστροφή του ψέματος με την αλήθεια- στις ρουκέτες της Χαμάς και όχι στη χρόνια κατοχή και σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Προκρίνει έναν «αμυντικό πόλεμο» με επιθετικούς σκοπούς (την κατοχή της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ) παρά έναν «επιθετικό πόλεμο» για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης (την Ιντιφάντα). Επικεντρώνεται στο δικαίωμα ύπαρξης ενός σιωνιστικού κράτους που τρέφεται από το αίμα ενός γειτονικού λαού παρά στο δικαίωμα ύπαρξης του λαού που μακελεύεται. Γιατί κανείς, ούτε καν η ίδια η Χαμάς, δεν αμφισβήτησε ποτέ το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ γενικώς.
Ολα αυτά δεν θα ήταν παρά επιβεβαίωση… μιας παρεξήγησης ή της «άγριας φύσης του ανθρώπου» αν δεν υπήρχαν οι συνδεδεμένες εικόνες ενός συνολικού σχεδίου ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και καθυπόταξης των λαών. Δεν περιμένουμε βέβαια μια τέτοια ομολογία από αυτούς που εξουσιάζουν-εξαγοράζουν την «κοινή γνώμη» (…που όλο και πιο δύσκολα εξαγοράζεται και εξαπατάται).
Με την ίδια μέθοδο της αποσπασματικής-ασύνδετης ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε (κι ας μη χρειαζόταν) το τι συνέβη τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα.
Επιλέγοντας μονάχα από τα τελευταία και… εορταστικά γεγονότα διαπιστώνει κανείς ότι: «Μέγας εχθρός του έθνους και του κράτους» ανακηρύσσεται η κουκουλοφόρα νεολαία. Γιατί εάν είναι βίαιος ο χαρακτήρας του ανθρώπου γενικώς, είναι διπλά βίαιος ο χαρακτήρας του νέου που το αίμα του βράζει. Ούτε κοινωνικά αδιέξοδα υπάρχουν ούτε καν η ίδια η κοινωνία, πόσω μάλλον ένα πολυπλόκαμο σύστημα πολιτικής και οικονομικής καταπίεσης που επί της ουσίας απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή και αναγορεύει σαν μέγιστη αξία το καπιταλιστικό κέρδος.
Υπάρχουν, ακούμε, και οι «τραμπούκοι» αριστεροί, εξωκοινοβουλευτικοί καθώς και συνδικαλιστές (πάντα σε συνεργασία με του «κουκουλοφόρους»), που «απαγορεύουν» τη λειτουργία των καταστημάτων την (μία) Κυριακή. Γιατί επιβουλεύονται την καταστροφή της αγοράς και θέλουν τον κόσμο χωρίς προϊόντα! Κανένας εργαζόμενος δεν υπάρχει που να έχει την ανάγκη να ξεκουραστεί, και οι εξευτελιστικοί μισθοί όπως και η ανέχεια δεν είναι παρά ένας παραπάνω λόγος για να δουλεύουμε περισσότερο και να διαμαρτυρόμαστε λιγότερο.
Επιπρόσθετα, υπάρχουν και πιο προχωρημένες αγωνίες από τους πωλητές της άποψης και γνώμης. Οσοι απλώς εξηγούν το αυτονόητο, το ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι –πώς να το κάνουμε- είναι διαχρονικός ο ρόλος της βίας στην ιστορική εξέλιξη, δεν είναι παρά αιμοβόροι εγκληματίες που ευχαριστιούνται να δολοφονούν ανθρώπους.
Αντίθετα, η αστυνομία –ένας κατεξοχήν μηχανισμός βίας μαζί με το στρατό- εσχάτως αναγορεύτηκε σε μεγαλόκαρδο δημοκρατικό μηχανισμό ενός εξίσου μεγαλόκαρδου κεφαλαιοκρατικού συστήματος!
Αλήθεια, πόσες ακόμη… ασύνδετες ανοησίες θα σκεφτούν για να καλύψουν το αυτονόητο. Οτι η αντίσταση είναι μια φυσική αντίδραση απέναντι σε καθετί που συνθλίβει;

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr