11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

Κηδεύτηκε ο Γιώργος Ταχτσής

Πέθανε χθες, 10 του Σεπτέμβρη και κηδεύτηκε σήμερα Πέμπτη, ο αγωνιστής του εργατολαϊκού κινήματος και στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, Γιώργος Ταχτσής. Η πολιτική κηδεία του, έγινε στο νεκροταφείο Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη. Δεκάδες παλιοί και νέοι σύντροφοι, φίλοι και συγγενείς τον συνόδευσαν ενώ τον τελευταίο χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, απηύθυνε ο Αντώνης Παπαδόπουλος. Εκ μέρους της κομματικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) μίλησε ο σ. Γιάννης Χατζής, τον χαιρετισμό του οποίου δημοσιεύουμε παρακάτω.

“Από τη μεριά της κομματικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) αποχαιρετούμε σήμερα τον σύντροφο Γιώργο, έναν λαϊκό αγωνιστή, έναν κομμουνιστή που αφιέρωσε όλη του τη ζωή για το δίκιο και τη λευτεριά του λαού του, για το όραμα ενός κόσμου όπου δεν θα υπάρχουν κολασμένοι στη γη ετούτη και όπου ο άνθρωπος θα είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο στην ιστορία.
Από τα μικρά του χρόνια μέσα κι έξω από την Ελλάδα, σε στιγμές δύσκολες πολιτικά, με διώξεις και μύριες όσες δυσκολίες και θυσίες, στάθηκε απέναντι στους ντόπιους «ανθρωποκυνηγούς» του συστήματος, απέναντι στα αφεντικά και τους ιμπεριαλιστές και δεν δίστασε ούτε στιγμή να συγκρουσθεί, μαζί με το λαό του για δουλειά, δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία.
Από τα πρώιμα ακόμα χρόνια της αντιπαράθεσης με το ρεβιζιονισμό, θα “ρθει σε ρήξη με τους αναθεωρητές (υπήρξε δραστήριο μέλος της ΕΔΑ), θα υιοθετήσει τις θέσεις της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και της ΟΜΛΕ, θα ενταχθεί στο μαρξιστικό – λενινιστικό κίνημα, στη «συνεπή» όπως τη λέγανε τότε αριστερά. Θα δραστηριοποιηθεί κύρια την περίοδο της Χούντας μέσα από το ΑΜΕΕ στην Γερμανία, ενώ από το 1976 και μέχρι το τέλος της ζωής του, θα αγωνίζεται μέσα από το Μ-Λ ΚΚΕ.
Όλοι εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη, τον γνωρίσαμε σε μικρούς και μεγάλους κοινούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια και συμπορευτήκαμε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Λαϊκής Αντίστασης, ανταλλάξαμε και αντιπαραθέσαμε απόψεις. Όμως θα τον θυμόμαστε πάντα παρ’ όλα τα χρόνια του και τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που είχε, να διακινεί ακούραστα έντυπο υλικό στις κινητοποιήσεις, στο Εργατικό Κέντρο, στην Αριστοτέλους, καταθέτοντας με το παράδειγμα του τη δυναμική και την ποιότητα του λαϊκού αγωνιστή.
Σύντροφε Γιώργο στα δύσκολα χρόνια που έρχονται, η μνήμη σου θα συντροφεύει την κοινή δράση και τους αγώνες μας, η ζωτικότητα κι η αγωνιστικότητα σου μπροστά στην αρρώστια σου, θα μας εμπνέει σε κάθε μας ενέργεια, σε κάθε μας έφοδο για να «σπάσουμε την άτιμη την αλυσίδα που μας βαραίνει θανατερά».
Ο αγώνας συνεχίζεται, η ζωή συνεχίζεται. Γεροί να είμαστε να σε θυμόμαστε και να σε τιμάμε στην πρώτη γραμμή για διεκδικήσεις, συγκρούσεις και ανατροπές”

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr