31 ΜΑΡΤΗ 2015

Κάλεσμα στο Ηράκλειο

Δυο μήνες μετά τις εκλογές στις 25 Γενάρη, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνει τα πρώτα δείγματα της δουλειάς της. Εκλιπαρεί τους ιμπεριαλιστές να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας, αποδέχεται τον ρόλο και τον λόγο που έχουν οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί (ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ). Συνεχίζει, με διαφορετική ένταση προς το παρόν, με διαφορετική φρασεολογία αλλά και με επικοινωνιακά στηρίγματα από μερίδα των ΜΜΕ, την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Ακόμη και ζητήματα που τα έβαζε πρώτιστα ως αντιπολίτευση (κατώτερος μισθός, καθαρίστριες, επαναπρόσληψη απολυμένων) τα τοποθετεί σε βάθος χρόνου και σε δόσεις και πάντα υπό την αίρεση και έγκριση των «θεσμών». Η στάση κινήματος των τελευταίων χρόνων ή η στάση αναμονής από πολλούς απέναντι στην κυβέρνηση δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα όχι μόνο ως προς την ύπαρξη του κινήματος αλλά και ως προς την ένταση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα να πάρει ο λαός τις τύχες του στα δικά του χέρια. Να δοθεί σημασία την ανάπτυξη εστιών αντίστασης στους χώρους δουλειάς, σπουδών, εκεί όπου ζούμε, στην ανάπτυξη ενός κινήματος αντίστασης – ανατροπής – διεκδίκησης, του μόνου που μπορεί να δώσει λύσεις και διέξοδο στα προβλήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού συνολικά. Έξω και ενάντια σε λογικές εφησυχασμού και ανάθεσης, σε λογικές που υποκαθιστούν το λαϊκό κίνημα ζητώντας την κατάργηση των μνημονίων με την ψήφιση νόμου στη βουλή (ΚΚΕ) ή σε αυτούς που μας καλούν σε συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης καλώντας τη να τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Στις 24-25-26 Απρίλη πραγματοποιείται η 8η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ). Μέσα και από αυτή τη διαδικασία, θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην ανάλυση και κατανόηση από τον κόσμο της πολιτικής κατάστασης και κατ’ επέκταση των καθηκόντων της περιόδου και της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα. Στα πλαίσια της προσυνδιασκεψιακής διαδικασίας, η ΚΟ Ηρακλείου πραγματοποιεί εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 1 Απρίλη, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στις 7 μ.μ.

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr