08 ΙΟΥΝΗ 2009

Εκτός κάλπης …τα σπουδαία!

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) για τις ευρωεκλογές

Το πολύ υψηλό ποσοστό αποχής από τις ευρωκάλπες ήταν το στοιχείο που χρωμάτισε τις φετινές ευρωκλογές. Οι πλατιές λαϊκές μάζες χρησιμοποίησαν το «όπλο» της αποχής για να εκφράσουν τα συναισθήματα οργής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης. Ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας με την αποχή απαξίωσε τους δήθεν δημοκρατικούς θεσμούς της ΕΕ και διαμαρτυρήθηκε πολύ ηχηρά για τις αντιλαϊκές πολιτικές του ιμπεριαλιστικού αυτού συνασπισμού.

Με την αποχή ο λαός μας μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς εξέφρασε την αγανάκτησή του απέναντι στους ισχυρούς της Ευρώπης για το φόρτωμα των συνεπειών της κρίσης στις πλάτες του. Με την άρνησή του ο λαός μας να νομιμοποιήσει όλη αυτή τη φάρσα ανέδειξε την ανάγκη να αναζητηθούν καινούριοι δρόμοι κόντρα στους καπιταλιστικούς μονόδρομους. Κι όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη ακόμα αξία στο βαθμό που η πολιτική στάση της αποχής ενοχοποιήθηκε, λοιδωρίθηκε, απαξιώθηκε από το σύνολο των παραγόντων του συστήματος των κυρίαρχων κομμάτων ακόμα και των αριστερών λεγόμενων στην προσπάθειά τους να εγκλωβίσουν το λαό στα πλαίσια του αστικού πολιτικού παιχνιδιού.

Με τη στάση της αποχής ο λαός στράφηκε ενάντια και στο εσωτερικό πολιτικό κατεστημένο και απέσυρε μεγάλο μέρος της στήριξής του απέναντι στα κυρίαρχα αστικά κόμματα. Σε σημαντικό βαθμό επίσης απέσυρε την εμπιστοσύνη του στους κυρίαρχους της Αριστεράς και ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας μιας καινούριας επαναστατικής Αριστεράς σαν την βασική προϋπόθεση ώστε οι αγώνες και οι αντιστάσεις της καινούριας φάσης να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι.

Ένα από τα λίγα γκρίζα σημεία που συνόδεψαν τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν η ενίσχυση των ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών του ΛΑΟΣ. Η πλευρά αυτή οφείλει να απασχολήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα σε συνδυασμό με την παράλληλη ανάδειξη των μετώπων πάλης ενάντια στην εξάρτηση, τη λιτότητα, την ανεργία, τη φτώχεια και την καταστολή από κοινού με τους μετανάστες και τους υπόλοιπους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους.

Κανένα ωστόσο εκλογικό αποτέλεσμα όσο θετικό και να είναι δεν είναι σε θέση από μόνο του να ανακόψει την άγρια καπιταλιστική επίθεση και ιμπεριαλιστική θηριωδία. Γενικότερα οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί και γι’ αυτό ανεξάρτητα των ειδικότερων συσχετισμών στο αστικό μπλοκ που ανέδειξαν οι ευρωκάλπες, όλα δείχνουν ότι η επίθεση θα συνεχιστεί.

Αυτό που αποτελεί στοίχημα είναι η αντίδραση που εκδηλώθηκε έξω και μέσα στις κάλπες να μεταφραστεί σε συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί όλες τις αριστερές ριζοσπαστικές και κομμουνιστικές δυνάμεις να ευνοήσουν αυτή την κατεύθυνση μέσα στους καθημερινούς αγώνες και τις αντιστάσεις.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr