28 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010

Αποχή από τις κάλπες του «Καλλικράτη»

Εργατική-λαϊκή οργάνωση και πάλη για το δικαίωμα στη ζωή!

Σε μια περίοδο που η επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου ενάντια στο λαό συνεχίζεται ανελέητη, οι πολιτικές δυνάμεις μάς καλούν στις κάλπες με κάλπικα συνθήματα.
• Μας καλούν όλοι να ψηφίσουμε τάχα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι ψέμα!
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν κιόλας μισοπεθαμένη, όταν ο «Καποδίστριας» τη βύθισε σε κώμα. Το σχέδιο «Καλλικράτης» την αποτελειώνει. Αυτό που οικοδομείται είναι ένας νέος κρατικός μηχανισμός με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος σε τοπικό επίπεδο.
ΑΠΕΧΟΥΜΕ από αυτήν την επιχείρηση που μας ζητάει να νομιμοποιήσουμε αυτήν την αντιδραστική επιλογή.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στον αγώνα για την οικοδόμηση λαϊκών οργανώσεων από τα κάτω, τόσο στο τοπικό όσο και σε κάθε πεδίο λαϊκής αγωνιστικής δραστηριοποίησης.

• Μας καλούν να ψηφίσουμε για να ανατραπεί, λέει, η πολιτική της επίθεσης στο λαό, του Μνημονίου, των υπαγορεύσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι ψέμα!
Η πολιτική αυτή στηρίζεται και θα συνεχίσει να στηρίζεται από τα δύο κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), με την ενεργό συνδρομή του ΛΑΟΣ και την «ανοχή» της υποτιθέμενης Αριστεράς. Η πολιτική αυτή μπορεί να ανατραπεί μόνο με την ανάπτυξη της Αντίστασης και των αγώνων του λαού και της νεολαίας. Αυτών των αγώνων που «αναστέλλονται» από κάποιους για όλη την εκλογική, τουλάχιστον, περίοδο.
ΑΠΕΧΟΥΜΕ από αυτήν τη διαδικασία αποπροσανατολισμού και αδρανοποίησης των λαϊκών μαζών.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην πάλη για την οικοδόμηση του Μετώπου Αντίστασης στην επίθεση του συστήματος.

• Μας καλούν να ψηφίσουμε για να αλλάξουν, λέει, οι πολιτικοί συσχετισμοί, για να δημιουργηθεί άλλη πολιτική κατάσταση και κυβερνητικό σχήμα με άλλη πολιτική. Είναι ψέμα!
Οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν με τις εκλογές. Οι συσχετισμοί ανάμεσα στο λαό και το σύστημα αλλάζουν μόνο μέσα από αγώνες και την αντίστοιχη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων. Αυτό που, χρόνια τώρα, γίνεται με τις εκλογές είναι η εναλλαγή των κομμάτων εξουσίας και για την προώθηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
ΑΠΕΧΟΥΜΕ από αυτήν την επιχείρηση παγίδευσης του λαού σε ψεύτικα διλήμματα.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην πάλη για τη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων σαν το μόνο τρόπο ανατροπής των συσχετισμών για λογαριασμό του λαού.

• Μας καλούν οι δυνάμεις της υποτιθέμενης Αριστεράς να τις ψηφίσουμε για να κερδίσουν θέσεις (πού, άραγε;) και να προασπίσουν έτσι καλύτερα τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι ψέμα!
Οι θέσεις και η θέση μιας πραγματικής Αριστεράς ισχυροποιείται ουσιαστικά μόνο εφόσον παίζει το ρόλο της στην ανάδειξη της λαϊκής πάλης και στη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων. Σε μια περίοδο που αυτοί οι αγώνες έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης, η Αριστερά «κωλύεται», έχει, λέει, «εκλογές».
ΑΠΕΧΟΥΜΕ από αυτήν τη φάρσα που το μόνο που ενισχύει είναι ο αθεράπευτος εκλογικός κρετινισμός αυτής της Αριστεράς.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στον αγώνα για την ανασύσταση-ανασυγκρότηση ενός κινήματος που θα στηρίζεται στο λαό, γιατί μόνο έτσι θα υπηρετεί το λαό.

• Μας ζητούν να ψηφίσουμε, ενώ σ’ όλο αυτό το διάστημα του προεκλογικού πυρετού που έχει καταλάβει τους πάντες, η επίθεση ενάντια στο λαό και τη νεολαία συνεχίζει να προωθείται αδυσώπητα. Αυτό που «διακόπτεται», για μια ακόμα φορά, είναι η συνέχιση και η ανάπτυξη της αντίστασης σ’ αυτήν την επίθεση.
ΑΠΕΧΟΥΜΕ από αυτήν την κίνηση υπονόμευσης του κινήματος.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ με όσες δυνάμεις διαθέτουμε στην προσπάθεια να κρατηθεί το νήμα της αντίστασης, να κρατηθεί ζωντανή η σύνδεση των αγώνων που γίνονται με τους αγώνες που έρχονται.

ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr