07 ΜΑΗ 2014

Άρτα: εκδήλωση συζήτηση

Στους δρόμους και όχι στην κάλπη θα ανατραπεί η επίθεση!
Μόνο στην πάλη του μπορεί να βασίζεται ο λαός!

Το τελευταίο διάστημα όλο και φουντώνει η «μάχη» για τις διπλές εκλογές…Οι επίσημες δυνάμεις του συστήματος(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), τα αναχώματά τους (ποτάμια, ελιές, δέντρα και άλλα…φυτά), καθώς επίσης η επίσημη και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, έχουν επιδοθεί σε θερμές προετοιμασίες για τη «μητέρα των μαχών»!!!

Δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και αυτοδιοικητικοί «σωτήρες»!

Το πανηγύρι ξεκίνησε και ο τόπος γέμισε με σωτήρες! Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και σύμβουλοι κάθε είδους και απόχρωσης. Οι υποψήφιοι «τοπικοί άρχοντες» αντιπαραθέτουν την πείρα, την τιμιότητα, το σχέδιο, την κομματική προέλευση ή τον –δήθεν- υπερκομματικό τους χαρακτήρα. Περισσεύουν τα παχιά λόγια και η υποκρισία. Έτοιμοι όλοι να «ριχτούν στη δουλειά » μόλις τους δώσουμε την εντολή μέσω της ψήφου να «νοικοκυρέψουν» τη ζωή μας!

Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι διάφοροι καλλικράτες και καποδίστριες έχουν απομακρύνει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μέγιστο βαθμό από την όποια σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και την έχουν μετατρέψει πλήρως σε όργανο μεταφοράς της κυβερνητικής πολιτικής. Οι περιφέρειες και οι δήμοι είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και του Φούχτελ, για την επιβολή νέων εργασιακών σχέσεων, αξιολογήσεων, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεων,κτλ.

Επειδή λοιπόν δεν υπάρχουν αυτοδιοικητικοί «σωτήρες». Επειδή πρέπει να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας, επιλέγουμε την διεκδίκηση και την πάλη, με σκοπό να γίνουν οι γειτονιές, η πόλη μας και τα χωριά εστίες αντίστασης και δράσης στη πολιτική της βαρβαρότητας. Ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ στις αυτοδιοικητικές εκλογές., αφού βαραίνει και ο αρνητικός συσχετισμός του λαϊκού κινήματος σε σχέση με τις δυνάμεις του συστήματος( που στην αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να δώσει νόημα στην πάλη στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης).

Η φάρσα των Ευρωεκλογών!

Οι εξελίξεις τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο (με πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα αυτό της Ουκρανίας), αποκαλύπτουν όλο και περισσότερο το ρόλο αυτής της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας , της Ε.Ε.

Η Ε.Ε., που δεν είναι το σπίτι των λαών αλλά του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών εγγυάται τη φτώχεια, την ανεργία, τη φασιστικοποίηση και πυροδοτεί τον πόλεμο. Όταν οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν τότε όχι μόνο τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. είναι δεδομένα, μα μπροστά βρίσκονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι.

Σε αυτά τα πλαίσια και με αυτούς τους όρους , το λεγόμενο Ευρωκοινοβούλιο και οι Ευρωεκλογές δεν αποτελούν τίποτε άλλο από μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού των λαών και διαμόρφωσης « δημοκρατικής βιτρίνας » που να «νομιμοποιεί» αυτές τις αντιδραστικές επιδιώξεις.

Η θέση της ΑΠΟΧΗΣ από τη φάρσα των ευρωεκλογών είναι η μόνη θέση που δε νομιμοποιεί το δήθεν δημοκρατικό προσωπείο της ιμπεριαλιστικής και αντιδραστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δε σπέρνει συγχύσεις και αυταπάτες σε σχέση τόσο με αυτήν, όσο και με τα όργανά της και βέβαια, πολύ περισσότερο, με την προοπτική της λαϊκής πάλης σε σχέση με την ΕΕ.. Είναι η μόνη αντι-Ε.Ε. στάση.

Όλα τα παραπάνω, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, την κατάσταση που διαμορφώνεται εν όψει των εκλογών, και το τι νέα μέτρα μας ετοιμάζουν με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίζεται, το ΚΚΕ(μ-λ), θέλει να κουβεντιάσει μαζί σας στην:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 μ.μ.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΡΟΝΟΣ»
kkeml_gr
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr