Όχι στη συμφωνία με τη Γερμανία | Πλήρη δικαιώματα για τους πρόσφυγες – μετανάστες

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Στη συνέντευξή του στους FT ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να περιορίσει τις «δευτερογενείς μετακινήσεις «των προσφύγων που φθάνουν στα νότια σύνορα της ΕΕ, αλλά έπειτα ταξιδεύουν βόρεια στη Γερμανία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει, ώστε να δοθεί το σήμα στους παράνομους διακινητές (ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές)». Αν και επικαλέστηκε την «ανθρωπιστική ανάγκη» για επανένωση τω οικογενειών που έχουν χωριστεί κατά τις λεγόμενες δευτερεύουσες μετακινήσεις είναι φανερό ότι ο Τσίπρας παρέχει μία σημαντική εκδούλευση στην Μέρκελ και την «προστάτιδα» ιμπεριαλιστική  Γερμανία. Χαρακτηριστική η δήλωση του «Δεν είναι δίκαιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στη Γερμανία, αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Πολύ περισσότερο διακρίνεται η ελληνική «χείρα βοηθείας»  καθώς  η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, αν και έγινε κατορθωτό να καμφθούν οι ιταλικές αντιδράσεις και να υπογράψει και η Ιταλία το τελικό κείμενο, κατέληξε σε ένα χαλαρό συμβιβασμό που επιτρέπει την κατά βούληση των ευρωπαϊκών  κρατών δημιουργία εθνικών …. Αμυγδαλέζων (στρατοπέδων συγκέντρωσης αλλά και  πλατφόρμες υποδοχής) στα εδάφη των «χωρών υποδοχής».

Δεν γνωρίζουμε -εκτός της  αρκετά συζητήσιμης συμφωνίας  για το χρέος- τι άλλου είδους «υποσχέσεις» πιθανόν απέσπασε η κυβέρνηση από τη Μέρκελ. Πάντως με αρκετό θράσος το ΔΝΤ υπενθύμισε -ως προάγγελο της έκθεσης του για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους- ότι είναι απαράβατος όρος σε κάθε περίπτωση η σφαγή των συντάξεων και του αφορολόγητου….

Σε αυτά τα πλαίσια παροχής υπηρεσιών και εκδουλεύσεων μέσω της Ελλάδας και της μελλοντικής διευθέτησης των ζητημάτων με την Αλβανία πιέζεται η τελευταία να «συνδράμει» σε ένα δίκτυο υποδοχής προσφύγων με τον πρωθυπουργό Ράμα να αντιδρά και  να επικαλείται επίσης τον… ανθρωπισμό και ότι οι πρόσφυγες «δεν είναι τοξικά απόβλητα». Ως φυσικά «καθ’ ύλιν αρμόδιος» καθώς η χώρα του έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο υποδοχέα κανονικών τοξικών αποβλήτων όλης της Ευρώπης!

Είναι τέτοια η οίηση και η βούληση της κυβέρνησης να παρέχει εκδουλεύσεις στους Γερμανούς ιμπεριαλιστές που… κουρελιάζει και το διάτρητο και αμφισβητήσιμο -έτσι και αλλιώς- άλλοτε «μέτωπο του Ευρωπαϊκού Νότου».  Υποτίθεται βασικό πυλώνα της «πολυδιάστατης» εξωτερικής της πολιτικής…

Πιεσμένη και δεσμευμένη να παίζει ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές συμπληγάδες η κυβερνητική πολιτική πολλαπλών εκδουλεύσεων (πρόσφατες αυτές σε Αμερικάνους, ΝΑΤΟ, Ισραήλ) ουσιαστικά ενισχύει το αντιδραστικό κλίμα και δίνει «αντιγερμανικά» εύσημα  στις φασιστικές φωνές, εκδηλώσεις και οργανωμένες επιθέσεις    που το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά και επικίνδυνα.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος των προσφύγων και των οικογενειών τους να έχουν πλήρη δικαιώματα (περίθαλψης, παραμονής, εκπαίδευσης, εργασίας) στους χώρες υποδοχής αλλά  και ελευθερία μετακίνησης σε όποια χώρα επιθυμούν ή βρίσκεται μέλος της οικογένειας τους, να μην είναι έγκλειστοι σε μοντέρνα στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ, πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα μεταναστών – προσφύγων – ελληνικού λαού ενάντια στις αντιδραστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Είναι αδιαχώριστη  από τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα ενάντια στο πόλεμο που γεννά την προσφυγιά.

Είναι αδιαχώριστη  από την πάλη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης  και των διαδοχικών εκδουλεύσεων στους Ευρωνατοϊκούς ιμπεριαλιστές που το μόνο δήθεν  «αντίβαρο» ή «αντιμέτρο»,  τόσο για τους πρόσφυγες – μετανάστες όσο και για τον ελληνικό λαό  θα είναι  το… βάρος νέων θυσιών δικαιωμάτων και νέων πολεμικών περιπετειών.

Ιούνης 2018

KKE(μ-λ).

Αναζήτηση

Κατηγορίες