Όχι στην τρομοκράτηση των μαθητικών αγώνων! Δεν θα πειθαρχήσουμε στη βαρβαρότητα!

Λύσσαξε όλος ο αντιδραστικός συρφετός με τις κινητοποιήσεις των μαθητών τις τελευταίες μέρες. Τα δίκαια αιτήματά τους ενάντια στο εξεταστικό κάτεργο του «νέου» Λυκείου και την τράπεζα θεμάτων, οι φωνές αντίστασης που ήχησαν κόντρα στην αβάσταχτη καθημερινότητα μέσα στις σχολικές αίθουσες, με ελλείψεις σε θέρμανση, υλικά, βιβλία και καθηγητές, ήταν καρφί στο μάτι των «από πάνω». Οι συνελεύσεις και καταλήψεις στα σχολεία, οι μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, θορύβησαν και με το παραπάνω τους εκπροσώπους ενός συστήματος που «ομολογεί» πλέον ανοικτά ότι δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει ως διέξοδο στη μεγάλη μάζα της νεολαίας, παρά μόνο ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Έτσι, επιστρατεύτηκαν κάθε λογής μηχανισμοί για να καθυποτάξουν τους μαθητές, να τσακίσουν τη θέλησή τους για αγώνα, να τους σύρουν πίσω στην «κανονικότητα». Πέρα, λοιπόν, από τη συκοφάντηση της πάλης τους, που για άλλη μια φορά ανέλαβαν εργολαβικά τα ΜΜΕ όντας σε εντεταλμένη υπηρεσία, πραγματοποιήθηκαν «προληπτικές» προσαγωγές σε σχολεία του Χολαργού, με προπηλακισμούς μαθητών από ασφαλίτες κατά την προσαγωγή, οι οποίοι συνεχίστηκαν και μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Υπουργοί της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βγαίνουν και απειλούν ωμά τη νεολαία για τις «συνέπειες» που θα υποστεί αν συνεχίσουν οι καταλήψεις, με χάσιμο διακοπών και αναπληρώσεις μέσα στο Πάσχα, ενώ άμεση ήταν και η παρέμβαση του εισαγγελέα, που έκανε λόγο μέχρι και για συλλήψεις. Πριν από όλα αυτά, είχε προηγηθεί το περιστατικό με τους πυροβολισμούς των δυνάμεων καταστολής στο ΕΠΑΛ Καισαριανής τον προηγούμενο μήνα, κατά τη διάρκεια της κατάληψης στην οποία είχαν προχωρήσει οι μαθητές του.

Ένα και μόνο συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί αβίαστα από τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα επιλέγει να αντιμετωπίζει την αγωνιζόμενη νεολαία: οι δυνάμεις της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός, η πιστή σε αυτούς κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί τους, μας φοβούνται! Τρέμουν όταν ο λαός και η νεολαία σηκώνουν κεφάλι και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Γι’ αυτό και μας θέλουν δεμένους χειροπόδαρα. Γι’ αυτό και εντείνουν τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, προσπαθώντας να φιμώσουν κάθε φωνή αμφισβήτησης και να καταστείλουν κάθε εστία αντίστασης εν τη γενέσει της. Τα χημικά και το ξύλο στις πορείες, οι επιστρατεύσεις απεργιών, οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, οι διώξεις συνδικαλιστών, τα ΜΑΤ και οι security στα πανεπιστήμια, οι εισαγγελείς στα σχολεία, όσο και να τους επιτρέπουν να φαντάζουν παντοδύναμοι, δεν είναι παρά παραδοχή της αδυναμίας τους απέναντι στον οργανωμένο και μαχόμενο λαό. Αυτόν τον εφιάλτη τρέχει να προλάβει το σύστημα και θωρακίζεται ενάντια στον «εσωτερικό» εχθρό του.

Ως νεολαίοι του ΚΚΕ (μ-λ) δηλώνουμε αλληλέγγυοι στην πάλη των μαθητών. Αποτελεί πραγματική ανάγκη των καιρών αυτή η πάλη να συνεχιστεί και να δυναμώσει, βρίσκοντας στην πορεία τους φυσικούς της συμμάχους στις χειμαζόμενες λαϊκές οικογένειες, στους εκπαιδευτικούς που ζουν με την απειλή της απόλυσης και της φτώχειας, σε όλο το λαό που αγωνιά και παλεύει για την επιβίωσή του.

Η νεολαία δεν θα μπει στα καλούπια τους! Δεν θα δεχτεί να σπουδάσει στην εκπαίδευση της μαθητείας, των ασταμάτητων πανελλαδικών εξετάσεων, των διαγραφών, των σκληρών ταξικών αποκλεισμών που θα ρίχνουν στα «αζήτητα» τη συντριπτική πλειονότητά της. Δεν θα δεχτεί να ζήσει μέσα στην ανέχεια και την ανασφάλεια, πειθαρχημένη και με σκυμμένο το κεφάλι.

Οι αγώνες της μπορούν να μαζικοποιηθούν, να οργανωθούν και να νικήσουν!

νεολαίοι του kkeml_gr

Αναζήτηση

Κατηγορίες