Όταν πάνω σου δεν κολλάει το σάλιο!
5 Νοεμβρίου, 2018Ανακοινώσεις, Εκπαιδευτικοίadmin

Θέλουμε να αγιάσουμε στον Πειραιά αλλά ο Σύριζα εκπαιδευτικών δεν μας αφήνει.

Η νέα ανακοίνωση του Σύριζα Εκπαιδευτικών Πειραιά (http://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/271642_syriza-ekpaideytikon-peiraia-min-xyneste-sti-gklitsa-toy-tsopani) επιχειρεί συλλήβδην να ομογενοποιήσει όλη την αριστερά –δεν λέμε την υπόλοιπη αριστερά γιατί ο Σύριζα δεν είναι αριστερά για εμάς- στη βάση ότι εκπροσωπεί ένα κακό παρελθόν που οδήγησε στο σημερινό άθλιο παρόν. Άρα δεν έχει λόγο να ομιλεί και να αμφισβητεί την κυβερνητική κοσμογονία.

Με ανιστόρητες μάλιστα αναφορές, όπως παρατάσσουν στην ανακοίνωση τους τα κόμματα σε σχέση με τις χώρες στις οποίες αναφέρονται. Αφήνοντας να «εννοηθεί» (γιατί αυτή είναι η υπέρτατη ικανότητα που διδάσκουν τα διάφορα γραφεία τύπου των αστικών κομμάτων, «να αφήνεις να εννοηθεί» ) πως χρεώνουν την σημερινή Κίνα στο ΚΚΕ (μ-λ), την σημερινή Βουλγαρία στο ΚΚΕ, και την σημερινή Αλβανία (έ όχι και αυτό!) στο… Μ-Λ ΚΚΕ! Ρίχνουμε τη λάσπη και την αφήνουμε να πέσει μέσω του αυτόματου συνειρμού των κειμένων!

Κοινός παρανομαστής αυτής της ομογενοποίησης ο επάρατος Στάλιν και τα «εγκλήματά του» που όλοι οι ως άνω «αποδέχονται»(;). Ένα από αυτά τα «εγκλήματα» βεβαίως ήταν και η νίκη ενάντια στο φασισμό της οποίας ηγέτης «έτυχε» να είναι ο επάρατος. Ένα άλλο «έγκλημα» ήταν η οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Και φυσικά πού να του συγχωρεθούν τέτοια ολέθρια επιτεύγματα! Εξομοιώνονται βέβαια οι νικητές του αντιφασιστικού πολέμου με τους ηττημένους ναζήδες όπως μας λέει και το «ιστορικό» ντοκιμαντέρ που προβάλλει τελευταία η… αναγεννημένη (στην πάγια γραμμή του φιλοκυβερνητικού γλειψίματος) ΕΡΤ. Δεν είναι όμως μόνο ο αναγεννημένος αντικομουνισμός που αναβλύζει από την ανακοίνωση…

Βέβαια σε ότι μας αφορά έχουμε συνηθίσει να μιλάμε εξ ονόματος της δικής μας οργάνωσης και μόνο υπενθυμίζοντας στους μεταλλαγμένους πρώην ρεβιζιονιστές και ρεφορμιστές του Σύριζα πως στα νιάτα τους ήταν υποστηρικτές είτε των εκτρωματικών καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού» στυλ Βουλγαρίας και βάλε είτε του σοσιαλισμού «με ανθρώπινο πρόσωπο» στυλ Τσαουσέσκου. Και τότε εμείς οι «Λακεδαιμόνιοι» τους είχαμε απέναντι εισπράττοντας τότε και την κατηγορία του… αντικομουνιστή!

Αρκετά εκπαιδευμένα τα τσιράκια και οι απολογητές της ανατροπής του σοσιαλισμού στο να την παρουσιάζουν ως… συνέχεια του, στο μεγάλο όπως αποδείχτηκε (βλέπε Κοτζιάς) σχολείο του ρεβιζιονισμού, κάνοντας δηλαδή το μαύρο άσπρο ή καλύτερα το μαύρο κόκκινο, δεν ήταν δύσκολο γι αυτούς να μεταπηδήσουν στη διαχείριση της αστικής εξουσίας by pass. Και να παρουσιάζουν τη συνέχεια των μνημονίων ως… μεταμνημόνιο! Αυτοί εξ άλλου γνώρισαν καλύτερα τον καπιταλισμό από τα… μέσα. Είχαν δώσει πετυχημένες εξετάσεις στο σύστημα το 1989 και μάλιστα πέρασαν τότε με βαθμό πολύ πάνω από τη βάση!

Τέλος δεν έχουν κανένα μα κανένα δικαίωμα αυτοί που… βουλγαροποιούν τις συντάξεις, και κινεζοποιούν τους μισθούς, να μιλάνε καν για το σημερινό άθλιο παρόν το οποίο διαχειρίζονται και αναβαθμίζουν προς το αθλιότερο (γι αυτό παίρνουν και τα εύσημα). Δεν ξέρουμε πόσο θα επιτύχει η νέα τους φιλοδοξία να αποτελέσουν το νέο πυλώνα ενός δικομματισμού που προσπαθεί το σύστημα να επαναφέρει στο προσκήνιο. Εμείς να υπενθυμίσουμε πως στην Ιταλία, τον γνωστό Ντ Αλέμα της ντεμέκ «κεντροαριστεράς » των νατοϊκών βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία, δεν τον θυμάται πλέον κανείς…

Γιατί όταν κινηθεί το «πόπολο», όταν αρχίσει να συνέρχεται και να βγάζει τα συμπεράσματα του, ξεπεράσει το «πένθος» και την απογοήτευση, αυτομάτως εξέλιπεν και ο λόγος για τον οποίο είναι χρήσιμη η υπηρεσία τους στο σύστημα.

Στο μεταξύ έχουν πετύχει κάτι που κανένα πολιτικό σχήμα και σε τόσο σύντομο χρόνο (ακόμα και του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου) δεν έχουν καταφέρει: Να φτύνεις και να μην κολλάει τίποτα πάνω τους!

Εκπαιδευτικοί Πειραιά του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση

Κατηγορίες