ΧΑ: «Mαύρο» στο πιο μαύρο στήριγμα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης

Ως τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα πλασάρεται η φασιστική-νεοναζιστική Χ.Α. σε όλες τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις ενώ υπάρχουν και εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για άνοδο των ποσοστών της. Άλλωστε τα πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα που την «έσπρωξαν» για να μπει στη κεντρική πολιτική σκηνή δεν έχουν αρθεί. Αντιθέτως, έχουν προστεθεί νέα, τέτοια μάλιστα που μπορεί να αποτελέσουν σκαλοπάτι για τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και δεκάδων μεταναστών.
Σε αυτά τα νέα δεδομένα προστίθεται λοιπόν η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στις επιταγές του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Η διαμόρφωσή του ως ένα βασικό φορέα-κεντρο για την κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό και την εργατική τάξη, με την εφαρμογή τόσο των προηγούμενων όσο και του τρίτου Μνημονίου.
Το νέο, ακόμη πιο αντιδραστικό πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται με τις εκλογές και θα πάρει σάρκα και οστά μετά από αυτές, θα πάει χέρι-χέρι με την κλιμάκωση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, αποτελώντας τη βασική τροφή για το νεοναζιστικό φίδι.
Βαριά, καίρια και καθοριστική η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που, στο όνομα της Αριστεράς, έφερε το τρίτο Μνημόνιο νομιμοποιώντας, «δικαιώνοντας» και ξαναστήνοντας το «παλιό» σάπιο αστικό πολιτικό σκηνικό, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη Χ.Α. να εμφανίζεται σαν «αντιμνημονιακό κόμμα».
Από την άλλη, η ΝΔ, ο άλλος βασικός φορέας- κέντρο της επίθεσης, στην προσπάθειά της να κάνει το άνοιγμα στο λεγόμενο μεσαίο χώρο, μετριάζει χωρίς βέβαια να εγκαταλείπει την ακροδεξιά ρητορεία, εκτιμώντας ότι από τη δεξαμενή του «μεσαίου» χώρου μπορεί να αλιεύσει μεγαλύτερα ποσοστά στο νέο πολιτικό τοπίο. Έτσι, σε αυτή τη φάση, η Χ.Α. δείχνει να καλύπτει το όποιο κενό αφήνει η ΝΔ στο ακροδεξιό ακροατήριο.
Παραμένουμε στην εκτίμηση ότι, σε αυτή τη φάση, το σύστημα, τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας, επιδιώκουν ένα μάζεμα και ένα πολιτικό φτιασίδωμα της Χ.Α. Σκοπός τους είναι το μόρφωμα αυτό να μπορεί να αποτελεί μέρος των επιλογών του συστήματος στη προσπάθειά του να απαντήσει στο πρόβλημα της πολιτικής αστάθειας και ρευστότητας, στην ανασύσταση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που φαίνεται ότι θα το ταλανίζει για αρκετό διάστημα. Εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η δίκη. Με τη μέχρι ως σήμερα εξέλιξη διαπιστώνεται μια στάση αναμονής από τη μεριά του συστήματος ως προς τις προθέσεις του εφαρμόζοντας μια τακτική που τη μια λασκάρει τα γκέμια και την άλλη τα σφίγγει.  Στους περίπου 3,5 μήνες από την έναρξη της δίκης έχουν πραγματοποιηθεί 15 συνεδριάσεις και αυτές ασχολήθηκαν με διαδικαστικά ζητήματα. Στις 14 Σεπτέμβρη θα καταθέσουν οι γονείς του Π. Φύσσα μετά την απόρριψη του αιτήματος για αναβολή των διαδικασιών ως τις 20 Σεπτέμβρη που κατέθεσαν οι δικηγόροι της Χ.Α. Ταυτόχρονα τα βασικά ηγετικά στελέχη της αποφυλακίστηκαν ενώ σταδιακά αίρονται και οι όποιοι περιορισμοί.
Το βασικό όμως είναι ότι η Χ.Α. και όλα τα φασιστικά μορφώματα αποτελούν τα μαντρόσκυλα του συστήματος, στηρίγματα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, απολογητές της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, μακρύ και σάπιο χέρι του αστικού κρατικού μηχανισμού μέσα από τον οποίο αναπαράγονται, τον παρακρατικό μηχανισμό για να χτυπηθεί δολοφονικά το λαϊκό-εργατικό κίνημα.
Η Αριστερά της ήττας, της υποταγής, της ενσωμάτωσης και της διαχείρισης του συστήματος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό. Ήδη μετράμε ολέθρια αποτελέσματα από το «σχέδιο» ΣΥΡΙΖΑ. Η ξαναζεσταμένη σούπα του «μεταβατικού προγράμματος» που θα λύσει τα προβλήματα του λαού, μέσα στο πλαίσιο της εξάρτησης (ΗΠΑ-ΕΕ ή ψάχνοντας άλλους προστάτες π.χ. Ρωσία) και της εκμετάλλευσης, αλλά και η «αντιμνημονιακή ρητορεία» αφοπλίζουν πολιτικά και ιδεολογικά τις λαϊκές μάζες και δεν συγκροτούν κίνημα. Μάλιστα, ταυτόχρονα νομιμοποιούν πολιτικά το «πρόγραμμα» της Χ.Α. σαν ένα εναλλακτικό σχέδιο: «Το ευρώ απεδείχθη η καταστροφή μας», «εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με εθνική ανεξαρτησία», «για να φύγουμε από το ευρώ είναι απαραίτητη η αυτάρκεια στα βασικά είδη διαβιώσεως του λαού μας», «άμεση εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό», «Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στον άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα […] θα προκύψει επισήμως ποιο μέρος του χρέους είναι παράνομο και επαχθές, το οποίο και το κράτος μας θα αρνηθεί να αποπληρώσει».
Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση που μόνο το λαϊκό -εργατικό κίνημα μπορεί να υλοποιήσει. Ο οργανωμένος λαός θα συντρίψει το φασισμό στην αναμέτρηση και στη σύγκρουσή του με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Στην κατεύθυνση και στην προοπτική ανατροπής του συστήματος για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική.
Αυτόν το δρόμο θέλουν να ανοίξουν μαζί με το λαό οι δυνάμεις της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ. Αυτή την υπόθεση θέλουν να υπηρετήσουν μέσα από τη Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. συγκροτώντας λαϊκές δυνάμεις σε αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική-αντιρεφορμιστική κατεύθυνση συμβάλλοντας καθοριστικά στην επαναστατική-κομμουνιστική προοπτική.

Αναζήτηση

Κατηγορίες