Φασίστες καλούν μαθητές σε καταλήψεις! Μέτωπο αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό, αντιφασιστικό σε όλα τα σχολεία!

Το τελευταίο διάστημα διάφορα φασιστοειδή προσπαθούν να παρέμβουν μέσα στη μαθητική νεολαία με έναν οργανωμένο και αισχρό τρόπο. Προωθούν καταλήψεις για το “Μακεδονικό Ζήτημα” και για τη “Βόρεια Ήπειρο” μέσω facebook, οι οποίες υποστηρίζονται μάλιστα ανοιχτά και από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η εξέλιξη αυτή σε συνθήκες υποχώρησης κινήματος είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Οι πιο μαύρες φασιστικές εφεδρείες του συστήματος προσπαθούν να οδηγήσουν την οργή των μαθητών σε επικίνδυνα μονοπάτια μίσους απέναντι στους γειτονικούς λαούς.

Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές μοιράζουν τα Βαλκάνια για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή και απαραίτητος είναι για αυτούς ο έλεγχος των δυο χωρών. Στη βάση αυτή του ελέγχου και του αποπροσανατολισμού, σπέρνουν εθνικιστικές διεκδικήσεις στις δυο χώρες και διχάζουν τους λαούς. Η πολιτική που εξυπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις επιδιώξεις αυτές των ιμπεριαλιστών. Τους παραδίδουν γη και ύδωρ για τα πολεμικά τους σχέδια στην περιοχή και συμβάλλουν στην προώθηση του μίσους απέναντι τους γειτονικούς λαούς. Το σύστημα ενισχύει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, ξεπλένει τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή, ώστε να μπορούν να επιτελούν το μαύρο ρόλο του αποπροσανατολισμού στη βάση του μίσους και του εθνικισμού. Μέσα σε αυτό το κλίμα, τα διάφορα φασιστοειδή έχουν αποθρασυνθεί και παρεμβαίνουν ανενόχλητα σε ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας, τη μαθητική νεολαία.

Η σημερινή μαθητική νεολαία βιώνει συνθήκες υποχώρησης του κινήματος και δε διαθέτει πολλά δεδομένα νεολαιίστικων κινημάτων και παρατεταμένων καταλήψεων κόντρα στο σύστημα. Αποδεικνύει όμως, όπως και με τις πρόσφατες διαδηλώσεις για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, πως είναι μια νεολαία που οργίζεται με τις συνθήκες που έχει επιβάλλει το σύστημα στα σχολεία αλλά και με το μέλλον για το οποίο την προορίζουν. Την οργή αυτή καπηλεύονται οι φασίστες και την αποπροσανατολίζουν, τη διοχετεύουν σε δρόμους μακριά από την εναντίωση στο σύστημα και τους εκφραστές του και τη στρέφουν ενάντια στους γειτονικούς λαούς, που στο κάτω κάτω έχουμε τους ίδιους εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις.

Σε κάθε αγώνα της, η νεολαία είχε απέναντί της τους φασίστες να δρουν ενάντια στα κινήματα της, πολλές φορές με δολοφονικό τρόπο. Τώρα οι ίδιοι οι εχθροί του κινήματος σφετερίζονται τα μέσα πάλης του. Αυτά τα μέσα πάλης συνδέθηκαν με τους αγώνες της νεολαίας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αλλά και ενάντια στην κρατική καταστολή και την τρομοκρατία, ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό.

Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ανοίξει στη νεολαία η άποψη ότι οι καταλήψεις αποτελούσαν ανέκαθεν μέσο πάλης και αγώνα και να κληθούν οι μαθητές να εναντιωθούν στην αισχρή καπηλεία τους από τους φασίστες. Γιατί αυτοί είναι κομμάτι του συστήματος που δολοφόνησε τον Τεμπονέρα, το Γρηγορόπουλο και το Φύσσα, και οι μαθητές και τότε είχαν απαντήσει με μαχητικές καταλήψεις ακριβώς απέναντι σε αυτούς και το σύστημα που υπηρετούν. Αυτό το κομμάτι της νεολαίας είχε πάντα αντιπολεμικές ευαισθησίες και αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά αγωνιστικά αντανακλαστικά. Για αυτό έκανε καταλήψεις ενάντια στον ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και στον πόλεμο στο Ιράκ το 2003. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, λοιπόν, στα φασιστοειδή να εγκλωβίζουν αυτό το κομμάτι της κοινωνίας στα κηρύγματα μίσους και εθνικισμού, για να εξυπηρετούνται τα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Με βάση τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως μια εναντίωση στο φασισμό και στους φασίστες γενικά, χωρίς να περιλαμβάνεται η εναντίωση στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο είναι λειψή στη βάση των καθηκόντων της περιόδου. Και αυτό γιατί πρέπει να αναδειχθεί ο μαύρος ρόλος των φασιστοειδών, που τάσσονται με τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή να ελέγξουν τις δυο χώρες, να μοιράσουν τα Βαλκάνια και να μετατρέψουν την χώρα μας σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Οι μαθητές, λοιπόν, πρέπει να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εθνικιστικές διεκδικήσεις στα Βαλκάνια, τις οποίες ενισχύουν οι ντόπιες εξαρτημένες αστικές τάξεις που καταληστεύουν τους λαούς. Είναι ανάγκη της περιόδου να παλέψουν και αυτοί να χτιστεί μέτωπο αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό και αντιφασιστικό στους κόλπους της νεολαίας. Να αντισταθούν στο δηλητήριο του φασισμού και του εθνικισμού, να εναντιωθούν στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό και να προβάλλουν την φιλία των λαών που υποφέρουν κάτω από τους ίδιους δυνάστες! Πρέπει σε αυτή τη βάση να καλεστούν συνελεύσεις στα σχολεία, διαδηλώσεις και να συζητήσουν τα μαθητικά όργανα το επόμενο διάστημα.

Αναζήτηση

Κατηγορίες