Το όνειρο του κόκκινου μυρμηγκιού (η ταινία)
10 Ιουλίου, 2014Ανταποκρίσεις, Ασίαadmin

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Το όνειρο του κόκκινου μυρμηγκιού» στα πλαίσια του 17ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 130 άτομα παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ, του σκηνοθέτη SanjayKak, για το επαναστατικό κίνημα στην Ινδία και την εγκληματική επιχείρηση «Πράσινο Κυνήγι». Πριν την προβολή, προηγήθηκε μια σύντομη εισήγηση από την πλευρά της οργάνωσης του ΚΚΕ (μ-λ), για τα γεγονότα που εξελίσσονται χρόνια τώρα στην Ινδία, την κατάσταση του λαϊκού κινήματος και τις προσπάθειες τρομοκράτησης και καταστολής του από την πλευρά της κυβέρνησης της χώρας.

Εκτεταμένες περιοχές της χώρας καταστρέφονται στο βωμό της «ανάπτυξης», ντόπιοι πληθυσμοί αναγκάζονται με τη βία να μετακινηθούν, ή ακόμα και εξοντώνονται όταν αντιστέκονται στην επέλαση των δυτικών πολυεθνικών. Η ινδική ελίτ αναβαθμίστηκε στην περιοχή, παρέμεινε όμως εξαρτημένη οικονομικά στην δύση, με αποτέλεσμα να προχωρά σε ένα άνευ προηγουμένου ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής και ορυκτού πλούτου, μέσω «ειδικών ζωνών» ολόκληρων επαρχιών στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο. Οι δυτικές πολυεθνικές αποκτούν κυριολεκτικά δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στο λαό. Την γενοκτονία αυτή αποφάσισε να ανατρέψει το επαναστατικό κίνημα. Με την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού) και άλλων επαναστατικών οργανώσεων οι πιο φτωχοί των φτωχών πήραν τα όπλα και με τον Λαϊκό Πόλεμο ακύρωσαν σε μια σειρά κρατιδίων τις ειδικές συμφωνίες με τους ιμπεριαλιστές. Είναι λοιπόν πέρα για πέρα «δικαιολογημένο» το σύστημα που εξαπέλυσε τον πόλεμο ενάντια στο λαό (επιχείρηση «Πράσινο Κυνήγι»), αμολώντας κάθε λογής στρατιωτική και φασιστική παραστρατιωτική ομάδα, συνοδευόμενες από μονάδες της αεροπορίας και ξένους πράκτορες της CIA και της Μοσάντ, για να συντρίψει την Αντίσταση. Ο λαός της Ινδίας σφαγιάζεται από την κυβέρνηση και τον ιμπεριαλισμό επειδή τόλμησε να σηκώσει κεφάλι. Φυσικά δε θα μπορούσε να αποφευχθεί και η σύνδεση της κατάστασης στην Ινδία, με το ξεπούλημα της περιοχής της Χαλκιδικής στην καναδική El Dorado, αλλά και με την «ανάπτυξη» που μας τάζει το σύστημα και η ΕΕ μέσω εδικών οικονομικών ζωνών.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου μαζεύτηκαν πάνω από 500 υπόγραφες για την αθώωση του Ινδού καθηγητή G.N. Saibaba, ο οποίος κρατείται παράνομα για τις πολιτικές του απόψεις και δράσεις (γραμματέας του Επαναστατικού Δημοκρατικού Μετώπου της Ινδίας). Ενημερώθηκε πλήθος κόσμου (με προκήρυξη ειδικά για το ζήτημα αυτό) για όσα εκτυλίσσονται στην Ινδία όλο αυτό το διάστημα και αποσιωπούνται από τα διεθνή ΜΜΕ.

Δείτε την υποτιτλισμένη σύντομη εκδοχή (1 ώρας) του δίωρου ντοκιμαντέρ εδώ.
Το youtube έχει την επιλογή ελληνικών υποτίτλων κάτω δεξιά στο βίντεο, (μεταξύ ρολογιού και γραναζίου κάτω δεξιά). Σύντομα θα ανέβει και ολόκληρο το ντοκιμαντέρ.

Αναζήτηση

Κατηγορίες