08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΞΑΝΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Για τρείς συνεχόμενες ημέρες το φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ σφυροκοπούσε την πολύπαθη λωρίδα της Γάζας, δολοφονώντας 41 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 15 παιδιά και 4 γυναίκες, ενώ αναφέρθηκαν και 311 τραυματίες. Η νέα αυτή δολοφονική επιχείρηση που φέρει κυνικά το όνομα «Χάραμα της Αυγής» (!) και που σύμφωνα με τους ισραηλινούς θα διαρκούσε μια εβδομάδα, παρουσιάζεται ως αντιπαράθεση του Ισραήλ με την «Ισλαμική Τζιχάντ» της οποίας ανώτερο στέλεχος δολοφονήθηκε απ’ τους ισραηλινούς. Στην πραγματικότητα το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, μετά τον «αέρα» που του έδωσε η πρόσφατη επίσκεψη Μπάιντεν, κλιμακώνει την πολιτική εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού και επιχειρεί -μάταια- την καθυπόταξη της δίκαιης και μακρόχρονης αντίστασής του.

Οι ισραηλινοί βομβάρδισαν ανελέητα πυκνοκατοικημένες περιοχές σπέρνοντας το θάνατο και αποκλείοντας ασφυκτικά τις βασικές υποδομές των Παλαιστινίων, τις υγειονομικές υπηρεσίες και το Νοσοκομείο στη Γάζα. Και τίποτε δεν εξασφαλίζει την τήρηση της εκεχειρίας που υποτίθεται πως συμφωνήθηκε, μετά από παρέμβαση της Αιγύπτου, σήμερα Δευτέρα 8/8.

Η φονική αυτή επιδρομή, με θύμα τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό περιπλέκει ακόμα περισσότερο την ήδη έκρυθμη κατάσταση, τόσο στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές κάλυψαν την ισραηλινή επίθεση, υποστηρίζοντας το λεγόμενο «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»!!! Έντονη ήταν η αντίδραση του Ιράν, ενώ η Ρωσία εκδήλωσε «σοβαρή ανησυχία» για τις εξελίξεις. Η νέα αυτή ισραηλινή επιδρομή πραγματοποιείται μέσα σ’ ένα πολύ επικίνδυνο για τους λαούς διεθνές πλαίσιο, με την πολεμική αντιπαράθεση να συνεχίζεται στην Ουκρανία ανάμεσα στην ιμπεριαλιστική Ρωσία και στους υποτακτικούς των ΗΠΑ, του καθεστώτος Ζελένσκι, με το πεδίο της αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστών να διαγράφεται έντονα ανησυχητικό, απ’ την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τα Βαλκάνια κι απ’ τη Μέση ως την Άπω Ανατολή.

Ο λαός μας στέκεται αλληλέγγυος στον Παλαιστινιακό λαό που δολοφονείται καθημερινά από ένα κράτος-σύμμαχο της ντόπιας άρχουσας τάξης, στο πλαίσιο και των αμερικανόπνευστων λεγόμενων «αξόνων» της Ελλάδας με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, που υπηρέτησαν τόσο οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ.

Ο λαός μας διαδηλώνει και θα διαδηλώνει για τη λευτεριά της Παλαιστίνης, για την αλληλεγγύη των λαών της περιοχής, για το διώξιμο των κάθε είδους «προστατών» εμπρηστών του πολέμου από τη χώρα μας και την περιοχή, για ένα μέτωπο αγώνα των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr