Το Διεθνές Γραφείο του ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό για τον Γρηγόρη

Διεθνές Γραφείο του ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό

Ανακοίνωση για την απώλεια του συντρόφου Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου.

Η μνήμη του θα ζει αιώνια στο κόμμα μας!

Στις 23 Γενάρη χάσαμε τον σύντροφο Γρηγόρη, καθοδηγητικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) και επίτιμο μέλος του TKP/ML. Με αυτό το μήνυμα στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο αδελφό κόμμα ΚΚΕ(μ-λ) και στον Ελληνικό λαό.

Τι συγκυρία να χάσουμε τον σύντροφο Γρηγόρη την «εβδομάδα των μαρτύρων του κόμματος και της επανάστασης» που αποφασίστηκε στο 1ο συνέδριο του κόμματός μας το 1978! Αυτή η ημερομηνία έχει μια ξεχωριστή σημασία για το κόμμα μας. Ο Γενάρης, είναι φορτισμένος με ιδιαίτερους συμβολισμούς για το κόμμα μας αλλά και για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα. Το κόμμα μας είναι κληρονόμος του ιδρυτή του ΚΚ Τουρκίας Μουσταφά Σουφί και των δεκατεσσάρων συντρόφων του που δολοφονήθηκαν μήνα Γενάρη από τους Κεμαλιστές. Ο ηγέτης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος σύντροφος Λένιν έφυγε από την ζωή και η Ρόζα Λούξεμπουργκ δολοφονήθηκε βάναυσα από τις ένοπλες δυνάμεις της γερμανικής αστικής τάξης μήνα Γενάρη. Τα πολύτιμα στελέχη του κόμματός μας Ali Haydar Yıldız, Meral Yakar, Atilla Özkan και δεκάδες σύντροφοί μας έπεσαν μάρτυρες αυτόν τον μήνα. Μήνα Γενάρη συνελήφθη από τις εχθρικές δυνάμεις ο ιδρυτής και θεωρητικός του κόμματός μας Ιμπραήμ Καϊπάκαγια. Το TKP/ML θα τιμάει την μνήμη του συντρόφου Γρηγόρη σ’ αυτήν την εβδομάδα για πάντα! Ο σύντροφος Γρηγόρης είναι ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ο σύντροφος Γρηγόρης ήταν ένας μεγάλος επαναστάτης που αφιέρωσε την ζωή του για την κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα.

Ο σύντροφος που γεννήθηκε το 1945, ήρθε σε επαφή με τις επαναστατικές απόψεις και αγωνίστηκε για την πραγματοποίηση της επανάστασης στην Ελλάδα. Μετά την κήρυξη της δικτατορίας και το κυνηγητό των επαναστατών έφυγε στον Καναδά. Το 1974 γύρισε στην Ελλάδα όπως και πολλοί άλλοι επαναστάτες. Ο σ. Γρηγόρης από το 1982 ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ανασυγκροτημένου ΚΚΕ(μ-λ). Σαν μέλος του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ) ήταν ένας πολιτικός ηγέτης που συνέβαλε στην επεξεργασία της επαναστατικής στρατηγικής. Το όνομα Γρηγόρης ταυτίστηκε με το ΚΚΕ(μ-λ). Είναι το καλύτερο παράδειγμα ταύτισης της επαναστατικής προσωπικότητας με το κόμμα. Ο σ. Γρηγόρης ήταν μια προσωπικότητα που είχε τον σεβασμό μέσα στο ΚΚΕ(μ-λ) και αφιέρωσε την ζωή του στην ανάπτυξη του κόμματος και την υλοποίηση της επανάστασης.

Ο σ. Γρηγόρης είναι μια μεγάλη απώλεια για το κόμμα μας!

Από το 1980 ήταν σε στενή σχέση με το TKP/ML, σαν να ήταν μέλος, συμμετείχε ενεργά σε κάθε πρόβλημα, αποτελεσματικός με τις προτάσεις και τις απόψεις του, μεταφέροντας την εμπειρία του. Στην καρδιά του συντρόφου δεν ήταν μόνο η επανάσταση στην Ελλάδα αλλά και η επανάσταση στην Τουρκία. Σαν ένας κομμουνιστής που ήταν έδωσε μάχη και υπερασπίστηκε την αδελφοσύνη των λαών της Τουρκίας και της Ελλάδας κόντρα στην εχθρότητα που δημιουργούν οι δυο αστικές τάξεις.

Ο σ. Γρηγόρης, μετά την επιβολή της στρατιωτικής φασιστικής χούντας της Τουρκίας, πρόσφερε μεγάλη βοήθεια στους εκατοντάδες πολιτικούς πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Ελλάδα. Ακόμη και όταν η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή με την ίδια αποφασιστικότητα και κουράγιο έκανε ότι ήταν δυνατό για την επιτυχία της εκστρατείας για την απελευθέρωση των συλληφθέντων συντρόφων στην διεθνή συντονισμένη επιχείρηση του Απρίλη του 2015. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις προσπάθειες του συντρόφου για την επιτυχία αυτής της διεθνιστικής εκστρατείας στην Ελλάδα.

Παρόλο που ζούσε τις τελευταίες μέρες της ζωής του, έδωσε κουράγιο στους συντρόφους που δικάζονται στο Μόναχο με την συμμετοχή του στην δίκη. Όταν εξ αιτίας της κατάστασης της υγείας του, του είπαν να μην πάει, επέμενε και πήγε για να τους δει λέγοντας «θέλω να δω τελευταία φορά τους συντρόφους μου!».

Έγινε υπόδειγμα για όποιον τον γνώρισε με την απλή του ζωή, την επαναστατική αποφασιστικότητα και την καρδιά του να χτυπάει για όλους τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου. Οι εκατοντάδες σύντροφοί μας που γνώρισαν τον σ. Γρηγόρη τον έχουν τοποθετήσει σε έναν θρόνο στην καρδιά τους και δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ!

Η απώλεια του σ. Γρηγόρη είναι απώλεια για το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα!

Δεν μπορούν να ξεχαστούν οι σημαντικές προσπάθειες του σ. Γρηγόρη για τις διεθνείς επαφές των κομμουνιστών. Στις σχέσεις που το ΚΚΕ(μ-λ) ανέπτυξε με αδελφά κόμματα και φιλικές οργανώσεις, ο σ. Γρηγόρης έδινε μεγάλη σημασία και είχε κατακτήσει τον σεβασμό για την εγκαρδιότητα, την χαρά του και την πνευματικότητά του διεθνώς. Στις συχνές συναντήσεις με τα αδελφά κόμματα, έδινε κάθε φορά μεγάλη σημασία στην ανύψωση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, με την ανταλλαγή εμπειριών και αξιολόγησης των διεθνών εξελίξεων. Ο σ. Γρηγόρης κέρδισε τον θαυμασμό των αδελφών κομμάτων σε διεθνές επίπεδο με τις προσπάθειες που κατέβαλλε για την διοργάνωση σημαντικών διεθνιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Ο σύντροφος Γρηγόρης δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Ο σύντροφος Γρηγόρης είναι αθάνατος! Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας!

Το Διεθνές Γραφείο του TKP/ML, 23 Γενάρη 2017
Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist(TKP/ML), Enternasyonal Büro , 23 Ocak 2017

Στμ: Ο Μουσταφά Σουφί και οι 14 σύντροφοι του δολοφονήθηκαν στις 29 Γενάρη του 1921 στην Μαύρη Θάλασσα . Η Ρόζα δολοφονήθηκε στις 15 Γενάρη του 1919 και ο Λένιν πέθανε στις 21 Γενάρη του 1924. Ο Καιπάκαγια τραυματίστηκε και πιάστηκε τον Γενάρη του 1973.

Αναζήτηση

Κατηγορίες