08 ΙΟΥΝΗ 2019

Στο πλευρό των εργαζομένων της Frigoglass για το δικαίωμα τους στη δουλειά

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Καταρρέουν ένα-ένα τα αφηγήματα περί παραγωγικής ανασυγκρότησης και δήθεν ανάκαμψης μετά το «τέλος « των μνημονίων.  Οι αυταπάτες γκρεμίζονται και την ίδια ώρα λαός και εργατική τάξη είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν τα σπασμένα πολιτικής της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου ΒΛΑΧΑΣ στην Ημαθία, η απόφαση της διοίκησης της Frigoglass για παύση λειτουργίας του εργοστασίου στην Κάτω Αχαΐα ήρθε με τη σειρά της να προσθέσει στη λίστα των ανέργων τους 90 εργαζόμενους της επιχείρησης.

Αυτήν την πολιτική διαγωνίζονται να συνεχίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί. Γιατί και οι δυο τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, υπόσχονται την απρόσκοπτη υπηρέτηση των εντολών του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, τη συνέχιση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Μπροστά στις απαιτήσεις αυτής της πολιτικής, μπροστά στη διατήρηση και αναπαραγωγή των κεφαλαίων της Frigoglass (ή της ΒΛΑΧΑΣ ή…) οι εργαζόμενοι του εργοστασίου μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα θεωρεί χρήσιμη την εργατική τάξη μόνο όταν εξασφαλίζει τα κέρδη που αυτό επιθυμεί μέσα από την εκμετάλλευση του ιδρώτα της. Για την εργοδοσία οι εργαζόμενοι θεωρούνται αναλώσιμοι, χωρίς δικαιώματα, άχρηστα εργαλεία, όταν οι επιλογές του κεφαλαίου οδηγούν σε κλεισίματα παραγωγικών μονάδων, βάζουν λουκέτο σε εταιρείες και εργοστάσια.

Τη δυνατότητα να λειτουργούν ανεξέλεγκτα οι εργοδότες την έχουν κατοχυρωμένη από μια σειρά αντεργατικών νόμων που λύνουν τα χέρια στο κεφάλαιο έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Τη στιγμή που το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να απαντήσει συγκροτημένα στην επίθεση, που δεν μπορεί να συγκροτήσει τις αναγκαίες αντιστάσεις, που έχει αφήσει στην άκρη κάθε διεκδίκηση, εξελίξεις σαν αυτή της Frigoglass θα επιταχύνονται ισοπεδώνοντας κάθε δικαίωμα μπροστά τους.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το κλείσιμο του εργοστασίου της Frigoglass. Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι για το δικαίωμά τους στη δουλειά εκφράζοντας  ανεπιφύλακτα την αλληλεγγύη μας. Θα παλέψουμε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης για το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα και μισθό που θα ικανοποιεί της ανάγκες των εργαζομένων.

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ FRIGOGLASS.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

KKEμ-λ.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr